Sylvia Geersen en Esmée van Kampen in De Verraders Beeld © RTL

Bitchfight in De Verraders: 'Alleen de popcorn miste nog'

15 april 2022 22:28

In de derde aflevering van 'De Verraders' lopen de spanningen weer hoog op aan de ronde tafel. De discussie mondt zelfs uit in een ordinaire bitchfight tussen twee kandidaten.

"Ik heb er geen fijn gevoel meer bij"

Let op: dit artikel bevat spoilers over de derde aflevering van De Verraders.

In De Verraders is het tijd voor de tweede ronde tafel. Hét moment waarop iemand verbannen kan worden. Joep is er dit keer niet bij, gezien hij eerder al door verraders Stefano, Jamie en Ortál is 'vermoord'.

Wie zich van tevoren al zorgen maakt om haar positie in het spel, is Esmée. "Ik zit continu in de gevarenzone. Omdat ik heel open speel." Al snel kaart Steven aan dat er 'een probleem' was tussen Dionne en Esmée. Laatstgenoemde vond eerstgenoemde verdacht en maakte dat bekend. Dionne vraagt Esmée dan ook waarom ze haar ineens verdacht vond. "Dat is niet ineens. We zitten hier al een aantal dagen en dat resulteert erin dat ik een aantal verdenkingen heb." 

Dan lijken meerdere mensen 'de aanval' te openen en kritiek te uiten op de wijze waarop Esmée het spel speelt. Onder anderen Ortál en Robbie zeggen dat ze niet weten wat ze aan Esmée hebben. "Ik heb in mijn beste interesse en fanatisme gehandeld. Ik heb niet lopen stoken", luidt haar weerwoord.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Esmée van Kampen woest om 'edit' van De Verraders: 'Misselijkmakend'

Dan grijpt Sylvia in. "Weet je waarom ik het stoken vindt?" begint ze, middenin het verhaal van Esmée. "Ik zit niet te stoken jongens. Dit is het werk van de verraders", gaat Esmée toch door. "Ik vind het wel stoken", gaat Sylvia door. "Ik vind het geen fijn gevoel in de groep dat er verwarring wordt geschopt. Ik ben gefocust op een verrader zoeken en er is te veel verwarring door jou." Dan wordt de sfeer een beetje grimmig.

"Ik heb er geen fijn gevoel meer bij. Ik vertrouw haar niet", aldus Sylvia. "Maar je hebt nog geen minuut met me gesproken", reageert Esmée daarop. Ondertussen smult verrader Ortál van de 'bitchfight' tussen Sylvia en Esmée. "Ik mis alleen de popcorn nog."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Eerste 'prooi' bijna unaniem geofferd in De Verraders: 'Een aangeschoten konijn'

Uiteindelijk is het Steven die de naam van Aran noemt, die zich dan verspreekt. "Ik wil heel graag de getrouwe... de verraders pakken." Daarop denkt de rest meteen dat Aran een verrader is. "Dit moet hem zijn, hij maakt een verspreking", oordeelt Frank. Tijdens de stemronde wordt al snel duidelijk dat een overgrote meerderheid op Aran stemt. "Ik kan het niet geloven", zegt hij in complete verbazing. "De verraders zitten echt heel erg goed in het spel." 

Wanneer Aran onthult een getrouwe te zijn, is de sfeer in de zaal meteen weer teneergeslagen. "Ik wist het! Hij is de liefste en schattigste van iedereen", roept Sylvia nog. "De moed zakt in m'n schoenen", zegt Steven. Ondertussen genieten de verraders van het succes. "We zijn zo goed bezig."

De Verraders zie je iedere vrijdag om 20.00 uur op RTL 4. Een aflevering gemist? Terugkijken kan hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!