Johnny de Mol Beeld © ANP

Johnny de Mol overwoog te stoppen met HLF8, maar 'laat zich niet aan de kant duwen'

13 april 2022 21:40

Johnny de Mol (43) vertelde woensdagavond in zijn talkshow 'HLF8' dat hij serieus overwogen heeft zijn taak als presentator tijdelijk neer te leggen vanwege de zaak met zijn ex, die hem ervan beschuldigt haar tijdens hun relatie in 2015 te hebben mishandeld. "Maar uiteindelijk denk ik: ik ga mij niet aan de kant laten duwen voor iets waarvan ik word beschuldigd, waarvan ik weet dat het niet waar", vertelde hij.

"Ik denk dat dat misschien wel de enige plek daar, bij de autoriteiten, is om je verhaal te doen"

Als Johnny zijn show wil starten kaatst wingman Rutger Castricum de bal meteen terug: "Zullen we het over jou hebben, want wat lees ik nou weer vandaag: ga je zelf om een rechtszaak vragen over de vermeende mishandeling, al dan niet vermeende mishandeling met jouw ex? Waarom wil je dat?"

"Ik heb hier van de week al antwoord op gegeven: het is afwachten of het een zaak zou worden, ja en dan blijft dat misschien hangen. Ik denk dat dat misschien wel de enige plek daar, bij de autoriteiten, is om je verhaal te doen. Bij de rechtbank", is de reactie van Johnny. "Dat in de media doen dat is sowieso sinds dit al speelt, twee jaar, dat is geen optie (...) Het heeft heel veel mooie voordelen, het BN’er-schap, maar dat is dan een nadeel en moeten we op de koop toenemen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol wil dat OM onderzoek doet naar aangifte Shima Kaes

Als hem vervolgens wordt gevraagd of hij niet even moet stoppen met het presenteren van HLF8 reageert Johnny als volgt: "Daar hebben we serieus over nagedacht, en dat overwogen, maar uiteindelijk denk ik: ik ga mij niet aan de kant laten duwen voor iets waarvan ik word beschuldigd, waarvan ik weet dat het niet waar is (…) Ik heb nu gekozen om daar, waar het hoort, mijn verhaal te doen."

Stappen Johnny de Mol 'logisch' volgens John van den Heuvel

01:09
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen en René van der Gijp geloven Johnny de Mol niet

Johnny heeft woensdag het Openbaar Ministerie in Amsterdam gevraagd een strafrechtelijk onderzoek in te stellen en tot zijn vervolging over te gaan naar aanleiding van de aangiftes die zijn ex-verloofde Shima Kaes tegen hem heeft gedaan. Shima beschuldigt hem ervan dat hij haar tijdens hun relatie in 2015 heeft mishandeld.

Johnny heeft die aantijgingen altijd categorisch ontkend. Met een grondig onderzoek van justitie en strafvervolging hoopt hij een einde te kunnen maken aan de aanhoudende, openlijk geuite beschuldigingen aan zijn adres, die hij telkens in het openbaar moet weerleggen. Hij wil dat dit gebeurt 'bij de enige plaats waar dit thuishoort, namelijk bij politie en justitie en niet in de publiciteit', aldus zijn advocaat Peter Plasman.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!