Waar doen ze het van? Beeld © Waar doen ze het van?/EO

Kijkers Waar doen ze het van? vallen over thuisonderwijs van moeder Nadia

13 april 2022 22:38

In het tweede seizoen van het EO-programma 'Waar doen ze het van?' worden vier zeer verschillende gezinnen gevolgd. Het ene huishouden knoopt de eindjes makkelijker aan elkaar dan het andere. Zo kiest bijstandsmoeder Nadia er bewust voor om haar kinderen thuisonderwijs te geven. Maar daar zijn nog al wat vooroordelen over, ook op Twitter.

"Je kinderen thuis les geven omdat je te lui bent om vroeg op te staan? Die Nadia is toch echt wel een klasse apart"

Nadia woont in Hengelo en moet rondkomen van 1660 euro per maand. In het programma wil ze Nederland laten zien dat je met heel weinig geld gelukkig kunt zijn. Ook wil ze mensen inspireren op het gebied van duurzaam leven. Zelf woont ze met haar kinderen in een tiny house, dat niet is aangesloten op het elektriciteitsnet en de riolering.

Ook geeft Nadia, die nu ruim een jaar gescheiden is, haar drie kinderen thuis les. Ze gaan dus niet naar school, maar hebben hun moeder (die de PABO heeft gedaan) als juf. "Eigenlijk zit onderwijs een beetje in mijn bloed, mijn broer geeft ook les in het onderwijs. Mijn vader ook. Dus het zit gewoon een beetje in de familie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waar doen ze het van?-kijkers verbaasd over 'smerig badwater'

Nadia vindt het niet alleen leuk om haar kinderen les te geven, ook heef het volgens haar veel voordelen. Zo hoeft ze bijvoorbeeld niet zo vroeg op. Juist die opmerking schiet bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. Ook haar uitspraak 'helaas gaat alle subsidie naar scholen toe', wordt haar niet in dank afgenomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Puberzoon Waar doen ze het van?-gezin schaamt zich voor patserbak

Waar doen ze het van? wordt iedere woensdag om 21.30 uur uitgezonden op NPO 1. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!