The Passion Beeld © KRO-NCRV/Sander Mullkens

Boeren uit BzV maken hun opwachting in The Passion

14 april 2022 11:33

Vanavond is het weer tijd voor 'The Passion': het grootste muzikale paasevenement van KRO-NCRV. Hoewel het paasspektakel - dat zich dit jaar afspeelt in Doetinchem - volzit met bekende Nederlanders, komen er dit jaar óók bekende boeren voorbij.

"Een keer totaal wat anders, en nee, ik ga niet zingen"

Zo is boerin Steffi, die in 2018 meedeed aan Boer zoekt Vrouw, één van de Petrus-herkenners. Via het populaire datingprogramma laat ze weten er 'heel veel zin' in te hebben. 'Een keer totaal wat anders, en nee, ik ga niet zingen', geeft ze via Instagram alvast door.

Boer Jos zie je direct na de live-uitzending van The Passion terug in PassionTalk, via themakanaal NPO 1 Extra en via NPO Start.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud de Wild snapt kritiek op zijn rol in The Passion

De hoofdrollen zijn dit jaar weggelegd voor Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas) en Thomas Cammaert (Petrus). Ruud de Wild is de verteller van het paasverhaal. Maria Magdalena, gespeeld door Kim-Lian van der Meij, maakt voor het eerst haar opwachting in het paasspektakel.

De muzikale vertelling van het paasverhaal wordt donderdag live uitgezonden op NPO 1, maar is wederom zonder publiek. Om de registratie voor fans toegankelijk te maken hadden maanden geleden al voorbereidingen moeten worden getroffen en daarvoor kwamen de versoepelingen van de coronamaatregelen te laat.

Thomas Cammaert speelt Petrus in The Passion: 'Stond bovenaan mijn lijstje'

00:47
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doetinchem maakt zich op voor The Passion: een overzicht van de cast

In de aanstaande uitvoering van het paasverhaal wordt ook aandacht besteed aan de oorlog in Oekraïne. Dat gebeurt tijdens de vertelling, maar ook door verhalen van mensen die in de processie meelopen. Zo spreekt verslaggeefster Sosha Duysker een Oekraïense vrouw met haar eigen verhaal en boodschap van hoop.

Voor het eerst dit jaar is er ook een speciale Hemelvaartsdag-editie van The Passion. Met dezelfde hoofdrolspelers wordt het verhaal verteld van hoe Jezus is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten. The Passion Hemelvaart is op 26 mei te zien op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!