Temptation Island USA Beeld © Temptation Island USA/Videoland

Plotwending in Temptation Island USA: singles mogen elkaar wegsturen

14 april 2022 16:23

De vier koppels in 'Temptation Island USA' hebben op de eerste dagen van het experiment al voor flink wat hete vuren gestaan, maar de beproevingen blijven maar komen. Ook sommige singles wordt het in de nieuwste aflevering, die sinds vandaag te zien is bij Videoland, nu echter te heet onder de voeten.

Let op: dit artikel bevat spoilers van Temptation Island USA aflevering 5.

"Toen Mark zei dat ze opties hadden na de reactie van Ash, wist ik meteen dat ik mocht blijven"

Luke voelt zich 'verloren' vanwege de beelden die hij gezien heeft tijdens het laatste kampvuur. In tranen komt hij tot een conclusie voor de camera: "Het komt hard aan dat een andere man Iris geeft wat ik haar niet kan geven." 

Maar niet iedereen denkt nog aan de partner waarmee ze zijn gekomen. Zo kan en wil Lascelles alleen nog maar praten met single Trace, tot grote ergernis van de andere meiden - die vinden dat hij iedereen een eerlijke kans moet geven. Als single Alexa hem hier vervolgens mee confronteert, voelt Lascelles zich genoodzaakt om door de villa te schreeuwen dat hij alleen geïnteresseerd is in Trace en met niemand anders meer wil praten. Iets waar Trace op haar beurt juist blij mee is: "Ik ben zo trots op hem dat hij iedereen dit heeft laten weten, dit hadden de meiden nodig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ash openhartig bij kampvuur Temptation Island USA: 'Ik werd mishandeld'

Ondertussen groeit ook de connectie tussen Gillian en Tommy. Ze slapen zelfs naast elkaar in één bed, en daar blijft het niet bij: er wordt ook gezoend. Ash en Taylor zijn eveneens closer dan ooit en dat doet Hania pijn. Al heeft hij zelf ook iets om op te biechten: sinds hij met Ash is heeft hij met meerdere vrouwen geslapen. "Daar heb ik over gelogen. Ik zei dat ik Ash nooit had bedrogen", biecht hij op. "Ik zie nu in dat ik een lul ben geweest."

Omdat Gillian en Ash niet de enigen zijn die zich focussen op één iemand, staan veel singles buitenspel. Presentator Mark L. Walberg brengt dan ook een bezoekje aan beide villa's en laat zowel de mannen als de vrouwen vijf singles naar huis sturen. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen bepalen niet de koppels wie hun koffers moeten pakken, maar de singles zelf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Schokkende beelden bij eerste kampvuur Temptation Island USA: 'Walgelijk'

In de vrouwenvilla besluiten de single mannen Brian, Andrew, Mike M, Evan en Taylor weg te sturen. Inderdaad: de Taylor met wie Ash een connectie heeft. Maar Mark kondigt nóg een plottwist aan: als de vrouwen willen mogen ze één iemand redden. Lang nadenken is niet nodig: de dames besluiten Taylor te kiezen. "Toen Mark zei dat ze opties hadden na de reactie van Ash, wist ik meteen dat ik mocht blijven", zegt hij naderhand.

"Dit heeft alles wel in perspectief gezet voor Taylor en mij. Ik kan me het huis niet voorstellen zonder hem", zegt Ash. "Onze band is zeker veranderd na de eliminatie. We zijn nu een stuk minder terughoudend naar elkaar. We willen echt nog niet van elkaar gescheiden worden." Het was volgens Ash dan ook 'makkelijk om zichzelf aan hem te geven' die nacht, als je begrijpt wat we bedoelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zijn ze: de vier koppels die meedoen aan Temptation Island

In de mannenvilla gaan de vrouwen voor Riley, Bri, Emily. Olivia en Meghan. Laatstgenoemde wordt gered door de mannen, die liever Alexa zien vertrekken.

Ook het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave, dat vanaf 28 april te zien is bij Videoland kent de nodige twists:

Nieuw seizoen Temptation Island trapt af met een twist

00:53

Temptation Island USA is elke donderdag te zien bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!