Beeld © ANP

Tranen Dennis Weening in The Passion waren echt: 'Kwam allemaal terug'

14 april 2022 22:46

Hoewel Dennis Weening (45) meerdere keren is gevraagd voor 'The Passion' was hij er lange tijd niet klaar voor. Dit jaar zei hij eindelijk wel ja, maar makkelijk was het niet voor hem, zo vertelt hij in 'The Passion Talk' op NPO 1 Extra.

"In de ogen van heel veel mensen ben ik misschien wel een Judas"

Dennis, die dit jaar de rol van Judas op zich nam, leefde zelf lange tijd als Jehova's getuige. "De manier waarop ik ben uitgesloten, het heeft me veel moeite en tijd gekost om dat te verwerken." Dennis vindt het ook moeilijk om over het onderwerp te praten. "Ik heb heel veel tijd nodig gehad om over God of de Bijbel na te denken, ik wist er namelijk alles van."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opeens was daar Dennis Schouten als Barabbas in The Passion

Uiteindelijk zei Dennis 'ja' tegen de rol van Judas, de verrader van Jezus (gespeeld door Soy Kroon). "Het is net als met een relatie. Als iets verkeerd afloopt, kost het tijd om het te verwerken. Het heeft heel veel tijd gekost, daarom wilde ik nooit eerder meewerken." Dennis vond de rol van Judas wel een toepasselijke om te spelen. "In de ogen van heel veel mensen ben ik misschien wel een Judas, omdat er niet met mij gesproken en gepraat wordt. Ik ben nu wel op de juiste plek in mijn leven om daar een gezicht aan te geven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soy Kroon blaast kijkers The Passion omver: 'Jezus, wat goed'

Een emotioneel moment voor Dennis was de judaskus, die hij Soy moest geven. Daarbij raakte Judas geëmotioneerd, maar die tranen waren niet gespeeld, aldus de presentator. "Het kwam allemaal terug. Mijn verleden kwam hier letterlijk terug. Het voelde alsof ik mijn hele verleden heb verraden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doetinchem maakt zich op voor The Passion: een overzicht van de cast

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!