Roy en zijn vrouw Annick uit Over Mijn Lijk Beeld © Instagram: @annickvelthuis

Vrouw Roy uit Over Mijn Lijk: 'Chemo’s hebben veel kapot gemaakt'

16 april 2022 13:45

Roy wist met zijn hartverscheurende verhaal vele kijkers te ontroeren in het programma 'Over Mijn Lijk'. In 2018 kwam hij er namelijk achter dat hij een hersentumor heeft en inmiddels is de kersverse vader uitbehandeld. Een aantal weken na het programma geeft de vrouw van Roy, Annick, een update over zijn gezondheid.

"Er is nog een lange weg te gaan maar wij kunnen dit"

Annick legt uit dat Roy na de opnames van Over Mijn Lijk meerdere keren naar het ziekenhuis is geweest, om te bepalen hoe Roy nu 'verder' moet. Over zijn gezondheid vertelt Annick: 'We hebben gemerkt dat de bestralingen en de klap van de chemo’s veel kapot heeft gemaakt bij Roy, conditioneel, emotioneel, maar ook het verwoorden van dingen, vermoeidheid, plannen en de zin weer krijgen om dingen te gaan doen.' 

Inmiddels zou Roy zijn begonnen aan een 'revalidatieproces' en kwamen ze daar ook achter 'schokkende' informatie. 'Ze zijn er achtergekomen dat er kracht vermindering is aan zijn rechterzijde van zijn lichaam', schrijft Annick. 'Het eerste wat door mij heen schoot was: zijn we nu al begonnen met het proces van 'het gaat steeds verder achteruit?'', voegt ze toe. 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman bedankt Patrick uit Over Mijn Lijk voor vriendschap

Naast zijn revalidatieproces vertelt Annick ook dat Roy met meerdere therapieën is begonnen. Hierover vertelt ze dat ze 'zien en merken dat hij daar op de juiste plek is'. Ze schrijft: 'Er is nog een lange weg te gaan maar wij kunnen dit.'

Alle afleveringen van Over Mijn Lijk kijk je hier terug. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers ontroerd door laatste aflevering Over Mijn Lijk

In het programma Over Mijn Lijk worden ongeneeslijk zieke mensen gevolgd door Tim Hofman in de laatste fase van hun leven. Wij spraken de presentator voorafgaand aan het afgelopen seizoen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!