Beeld © NPO
Romilde van Dongen
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

'Wacht eens even, dat is wel ff een andere kus dan Sonja kreeg'

18 april 2022 13:36

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Als single-expert smult ze van daten op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken.

"Ik krijg er een #metoo vibeje bij"

Alle boeren hebben nu iemand naar huis gestuurd en je voelt dat het laatste keuzemoment eraan komt. Er wordt geflirt, geplaagd, getwijfeld en gehuild. Op de boerderij van Rob vallen we middenin een potje Twister. In een dubieuze houding ligt Rob op het witte kleed met gekeurde stippen half over Wendy heen. ‘Dit standje heb ik nog nooit gedaan,’ zegt Rob. Thanks for sharing.

Wendy vindt het een gezellige vriendenavond. Ze trakteert haar boer nog even op een massage. Rob heeft zijn ogen dicht en geniet. Oh ja, doe ik ook altijd als mijn vrienden langskomen, potje kroelen op een Twisterkleed met als toetje een publieke massage.

Rob vindt dat Sonja nu aan de beurt is om een massage te geven. Dat doet ze niet op commando. Groot gelijk, Son. Maar ik had je al gewaarschuwd voor Wendy. Zij zegt op haar beurt dat de connectie met Rob er is. Maar het ‘wow effect’ ontbreekt. Zie je wel. Ik wist het. Dit gaat echt nog heel spannend worden, want zo te zien is boer Rob hard aan het vallen voor de langbenige blondine.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Cora vat koe bij de horens en brengt broer van Evert een bezoekje'

Op de boerderij van Jouke is het spel al gespeeld. Als ik het goed zie is Jouke verliefd. Hij zegt dat hij een ochtendhumeur heeft, maar ik heb nog nooit iemand met een ochtendhumeur zo vrolijk de koeien zien melken. Steelse blikken, plagerijtjes. Hier zijn twee mensen verliefd aan het worden. Ik zet al m’n geld in op Karlijn. Hoe zij naar hem kijkt, en hij naar haar. Dat zijn twee verliefde mensen.

Arme Lotte, ze wordt er onzeker van. Jouke laat weinig merken en dan blijft ze in een soort standby stand. Ik ben bang dat straks zelfs de stekker eruit wordt getrokken, Lotte. Hoewel Jouke niet zoveel wil loslaten, zegt hij dat hij niet verliefd is. Maar er begint wel wat te groeien. Jaa, ik wist het! Jouke wordt van de een net iets enthousiaster dan van de ander en bij diegene kost het ook minder moeite. Karlijn zegt dat ze Jouke stoer vindt. En als hij haar aankijkt gaat haar hart sneller kloppen. Och, zouden we hier dan het eerste echte verliefde Boer zoekt Vrouw koppeltje hebben?

Bij Hans op de boerderij is het minder gezellig. Dinie heeft het nog steeds moeilijk. Ze is tot de conclusie gekomen dat ze te vroeg is gaan daten. Bij de paarden gooit ze het hoge woord eruit. Het ligt aan haar, niet aan hem. En daarom vertrekt ze. Hans vindt het zichtbaar jammer. Ach, moet hij nu bijna huilen? ‘Ik vind het verdomd jammer,’ zegt hij. Hij zag Dinie hier wel aarden. Och, kijk ze nu staan met z’n tweeën. Wat jammer dat de liefde hier niet kan groeien.

En nu? Oh, daar is Yvon al. Als een volleerd datingcoach stelt ze de juiste vragen aan Dinie. Denkt ze wel dat de liefde ooit weer komt? Nee, laat de liefde voorlopig maar even zitten.

Arme Annette ziet het allemaal met lede ogen aan, ze wil niet als een overblijfsel achterblijven. Dat snapt Hans ook, en hoewel ik toch denk dat hij eigenlijk voor Dinie had gegaan, vraagt hij Annette of hij haar een kans mag geven. Ze vliegt hem om de hals. Dat wil ze graag. Annette vindt het een rollercoaster aan emoties. Een watteh?, vraagt Hans. Iets met veel emoties, Hans. Dus tijd om vroeg te gaan slapen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Margriet uit BzV nog net niet met gierende banden naar huis'

Ondertussen heeft Rob weer een nieuwe manier bedacht om zijn vrouwen nog beter te leren kennen. De hommelkasten moeten gevonden worden en voor elke gevonden kast krijgen zijn vrouwen een zoen. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik krijg er een #metoo vibeje bij. Er wordt gevonden en gezoend. Sonja krijgt een kus. Dan krijgt Wendy een kus. Maar wacht eens even, dat is wel ff een andere kus dan Sonja kreeg, zeg. Wendy doet flink haar best en heeft wel zes zoenen verdiend. Ze mag kiezen, wil ze zes zoenen of een lange? Ik krijg de neiging om te zappen.

Gedsiederrie zeg. Er worden zes viezige zoentjes uitgewisseld. Rob is in z’n nopjes. Hij voelt het vuur, zegt hij. En je vrouwen ook, Rob? Nee, er werd niet gefrensh kissed, zegt Wendy. "Ik had nog niet het gevoel van kimme more", voegt ze eraan toe, waarna ze een veelbetekenende zucht slaat. Told ya! Hier gaan harten gebroken worden.

Hey, daar is Maud weer eens. Ik vind dat we te weinig Maud zien, de laatste afleveringen. Maud gaat wandelen met Nans. Als ze boer Evert gedag zeggen, raakt Maud hem even aan. Oeh. Maar dan raakt Evert Nans aan. Is hier wat aan het groeien? Tegelijkertijd is het praten nog een probleem. Volgens Evert gaan gesprekken aan de bar in een café makkelijker: "Ik kan best wel heel serieuze gesprekken, als het eenmaal, dan ben je met dingen die aan het hart gaan…" Oké, ik denk dat ik wel snap wat je hier bedoelt te zeggen, Evert. Maar als een volzin maken je op het erf niet lukt, gaat dat ook in de bar niet lukken. Laat staan als het over gevoel gaat.

Gelukkig zijn Nans en Maud niet voor een gat te vangen. Ze hebben vragenkaartjes gemaakt om over het gevoel te praten. Evert heeft er nu al geen zin in. Toch komt hij verrassend empathisch uit de hoek als Nans vertelt dat zij wel wat meer ruimte in mag nemen. Evert begrijpt dat namelijk helemaal. Wow. Nans had deze onderlaag van Evert niet aan zien komen. Ik ook niet, Nans. Zie ik daar iets ontstaan tussen Nans en Evert?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Maud pinkt een traantje weg, ik hoop zo voor je dat dit goed gaat'

Maud ziet het ook. Ze is open en eerlijk over haar gevoel dat ze heeft als Evert een arm om Nans heenslaat. Als ze ziet hoe Evert naar Nans kijkt. Wat dapper van Maud, dat ze dit zo op tafel durft te leggen. Ze zegt dat ze ervan baalt dat Nans neuriënd over het erf loopt. Zijn dan ook hier de kaarten dan al geschud?

Maar wacht. De volgende ochtend gaat Maud helpen met melken. Ze vindt het net yoga, zegt ze, terwijl ze de bijbehorende handbeweging maakt. En dan daar in die stal tijdens het melken. Wat gebeurt daar? Evert pakt zijn boerenzakdoek om Maud d’r ‘snuit’ even schoon te maken. Ze hebben daar even een momentje! Verlegen draaien ze zich van elkaar af. Maud is helemaal van slag, zegt ze.

Jeetje, zie ik hier nu twee verliefde mensen? Maar Nans dan? Dat dit nog kan op latere leeftijd, daar zijn ze verbaasd over. Daar is toch ook een liedje van, zegt Evert, iets met 32 jaar, trillend op m’n benen?’ Heeft hij het hier nu over Maud? Of over Nans? Wat een mindfuck!

Janine zit tegen het keuzemoment aan te hikken. Ze heeft haar vrienden uitgenodigd en vraagt hen advies. Voor wie moet ze kiezen? De rustige Chris? Of de drukke Sander? Ik weet niet of dat zo handig is, want zoveel mensen, zoveel meningen. Hoe later het wordt, hoe verwarder Janine is. Ze barst in tranen uit. Ze heeft geen idee voor wie ze moet kiezen. Wat haar betreft stuurt ze ze nu allebei naar huis.

Oh nee. Sander heeft zich wel herpakt, hij zoekt Janine op en vraagt hoe zij de toekomst voor zich ziet. Komt hij dan bij haar op de boerderij wonen? Dat weet Janine niet. Ze schrikt van zijn directheid. Christiaan is het tegenovergestelde en ze wil hem beter leren kennen. Dus gaan ze samen richting de schapen. En ze praten over koetjes en kalfjes. Niet om de echte dingen, want ze laten beiden niet graag het achterste van hun tong zien. Wat kunnen we daar dan aan doen?, vraagt Janine hem. "Meer het achterste van onze tong laten zien", zegt Chris. Eh. No shit Sherlock.

Maar vervolgens staat Chris schaapachtig te kijken. Zegt niks. Ik voel zo met Janine mee. Want ik heb ook geen idee wie ik zou moeten kiezen. Nee, het is nog echt niet zo makkelijk, deelnemen aan Boer zoekt Vrouw.

Boer zoekt Vrouw is elke zondagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!