Beeld © SBS/Chateau Bijstand

Martien Meiland over de rooie na verwarmingdebacle: 'Dat pik ik niet'

19 april 2022 08:50

IJskoud heeft Martien Meiland (60) het tijdens de opnames van 'Chateau Bijstand'. Dat Erica (58) zonder pardon de verwarming in zijn vriescel (lees: slaapkamer) heeft uitgedaan, pikt de voormalig kasteelheer niet.

"Dat mag jij niet doen"

Wie op de kleintjes moet letten kan zich in deze tijden niet permitteren om de verwarming (de hele dag) aan te zetten, maar dat is iets wat Martien nog dient te leren tijdens zijn maand in de bijstand. Zodra hij erachter komt dat zijn verwarming in het geniep is uitgezet, haalt het met hoge poten verhaal bij zijn twee huisgenoten. "Heeft ze gewoon de knop van de verwarming bij mij dichtgedaan", zegt Martien verongelijkt. "Die had ik een klein beetje opengezet. Dat ik dacht: dan is die kou er een beetje uit. Het lijkt net een vriescel!" 

Dat pikt Martien natuurlijk niet. Bekijk de confrontatie in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martien Meiland tot tranen geroerd door werk bij Stichting Babyspullen: 'Dat is toch mooi?'

Dat iemand anders zijn kamer stofzuigt is tot daaraan toe, maar dan moeten ze niet met hun handen aan andere dingen komen, meent Martien. Tot overmaat van ramp deelt Erica hem mee dat de verwarming al sinds die ochtend niet meer aanstaat. Als ze opbiecht dat zij aan de knop zat, roept Martien: "Dat mag jij niet doen."

"Het is mijn kamer. Ik heb vannacht heel goed geslapen omdat het een eindelijk beetje warm was. Nu is het ijskoud. Dat is toch niet leuk?" Geld om het zo warm te stoken als in hun villa in Noordwijk is er simpelweg niet, waardoor de ietwat verwende Martien zich opnieuw moet overgeven aan een badjas over zijn pyjama in bed die avond. "Gezeik."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Gillis beticht Meilandjes van toneelspelen: 'Wij blijven ons eigen'

Chateau Bijstand is iedere maandag om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!