Rachel Hazes in BN'ers in het Ziekenhuis Beeld © SBS

Natasja Froger maant Rachel Hazes om te stoppen met roken na ziekenhuisstage

20 april 2022 22:25

Rachel Hazes (52) doet samen met Caroline van der Plas (54), Natasja Froger (56) en Philippe Geubels (41) mee aan het SBS-programma 'BN'ers in het Ziekenhuis'. Rachel loopt stage op de afdeling oncologie en, ironisch genoeg, gaat de bekende roker aan de slag op de afdeling longgeneeskunde.

"Ik denk dat je gaat stoppen met roken hierna"

Rachel zegt voorafgaand nog dat ze niet naar de afdeling oncologie wil. Toch wordt haar grootste angst werkelijkheid. "Dat vind ik heel heftig. Ik denk dat dat heel zwaar is," zegt ze. "Ik ben wel een type dat dat allemaal meeneemt naar huis."

Natasja Froger denkt juist dat de afdeling longgeneeskunde de ogen van Rachel zal openen. "Ik denk dat de longafdeling pittiger voor je wordt, want ik denk dat je gaat stoppen met roken hierna", zegt de vrouw van René Froger bits. "Ja...", zegt Rachel knikkend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes roept dochter Roxeanne op als getuige in rechtszaak

Hoewel Rachel een fervent roker is, is ze niet bang voor het einde van haar leven. "Ik ben nooit bang geweest voor de dood. Maar wel voor de weg ernaar toe. Ik denk dat ik het leed, de verdriet en de pijn het ergste vind." 

Tijdens het werk spreekt ze één van de patiënten. Rachel wordt geraakt door het verhaal van de alleenstaande vrouw die een chemokuur ondergaat. "Heftig eigenlijk, als je een gescheiden vrouw bent en je hebt vandaag zo'n chemokuur, dat je niet even op jouw manier ziek mag zijn. Dus gewoon op de bank liggen en dat kopje thee voor je gezet wil hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes herdenkt moeder: 'Blij dat ik jouw kleine meissie ben'

BN'ers in het Ziekenhuis zie je elke woensdag om 20.30 uur op SBS 6.