Stranger Things cast Beeld © ANP

'Stranger Things-seizoen kost 270 miljoen dollar'

22 april 2022 04:18

'Stranger Things' kost Netflix een behoorlijke duit. Volgens de 'Wall Street Journal' betaalde de streamingservice voor het komende, vierde seizoen van de dramaserie 30 miljoen dollar per aflevering. Dat komt neer op 270 miljoen dollar voor het seizoen.

Ter vergelijking: de 30 miljoen per aflevering is het dubbele van wat HBO neerlegde voor de episodes van het laatste seizoen van Game of Thrones. Het bedrag ligt ook een stuk hoger dan de eerdere seizoenen van Stranger Things. Voor de afleveringen in de vorige reeks zou Netflix nog onder de tien miljoen dollar hebben betaald. De streamingservice wil volgens diverse andere media het bedrag van 30 miljoen dat de Wall Street Journal donderdag in een artikel noemt niet bevestigen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stranger Things stopt na vijfde seizoen, deel vier in mei te zien

Het is mogelijk dat de kosten voor het vierde seizoen mede zoveel hoger zijn uitgevallen door de uitbraak van het coronavirus. Netflix staakte half maart 2020 de opnames van alle series en films en kon de productie van Stranger Things pas een half jaar later hervatten. Ook is vooral de jonge cast vanwege het succes van de serie door de jaren heen behoorlijk meer gaan verdienen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!