Ellen ten Damme Beeld © BNNVARA/De Geknipte Gast 22-04-2022

Ellen ten Damme slachtoffer seksueel grensoverschrijdend gedrag

22 april 2022 21:30

Ellen ten Damme (54) was vanavond te gast in 'De Geknipte Gast' en deed daarin een opvallende onthulling. De zangeres vertelde namelijk dat ze een aantal jaar geleden het slachtoffer is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hoewel ze niet specifiek benoemde wie de dader is en waar dit heeft plaatsgevonden, vertelde ze wel dat ze de slachtoffers van 'The voice of Holland' wil steunen door met haar verhaal naar buiten te treden.

"Ik vind het niet chic om in de media mensen aan de schandpaal te nagelen"

Wanneer presentator Özcan Akyol haar vraagt of zij als vrouwelijke muzikant, gezien wat zich allemaal heeft afgespeeld in The voice of Holland, ook de behoefte voelt om haar verhaal te doen, beaamt ze dit. "Ik ga dit waarschijnlijk wel doen ja, om de vrouwen van The Voice te steunen." Als Özcan haar vervolgens vraagt of zij een soortgelijke ervaring heeft gehad, bevestigt ze dit. Op de vraag of dit met dezelfde 'figuren' was, wil ze geen antwoord geven. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen ten Damme trekt zich niks aan van leeftijdsverschil met vriend: 'Whatever!'

"Ik vind het niet chic om in de media mensen aan de schandpaal te nagelen. Als bekend persoon heb je daar denk ik alleen maar last van." Ellen vertelt dat ze op de juiste manier haar verhaal wil gaan doen. "Dan moet het via de officiële weg, via justitie. Dat is de enige manier." De zangeres vertelt dat ze hier op dit moment ook al mee bezig is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'ITV wist al lang van wangedrag The voice of Holland'

Als Özcan haar vraagt of het niet 'onverteerbaar' is dat de dader nu vrij rondloopt en weer nadenkt over een rentree in de artiestenwereld, legt ze uit dat het nu eenmaal niet makkelijk is om met zoiets naar buiten te treden. "In algemene zin denk je: dit gaat heel lang duren. Rechtszaken, toestanden, het kost geld, dat hele gedoe, daar moet je maar zin in hebben. Is het me dat waard? Misschien maak je iemand anders' leven ermee kapot, een huwelijk, relatie of dat gedoe."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meldpunt ontvangt 120 reacties na The Voice-rel

Het feit dat ze bekend is, maakt het er niet makkelijker op. "Iedereen weet je te vinden. Je bent heel kwetsbaar. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het de roddelpers in die branche. Ik vind het heel naar, ook de sensatiezucht van mensen, dat heel snel mensen aan de schandpaal nagelen vind ik vreselijk."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!