Jan en Birgitte uit Ik Vertrek Beeld © AVROTROS

Ik Vertrek-aflevering vol met clichés: 'Geen plan van aanpak'

24 april 2022 11:57

Als de 50-jarige Erik zijn baan bij een welnesscomplex verliest door de coronacrisis, ziet hij eindelijk de kans om zijn jongensdroom waar te maken en samen met zijn vrouw Brigitte (48) een eigen chambres d’hôtes te beginnen in de Dordogne. Maar, zoals vaak in 'Ik Vertrek', blijkt de verbouwing moeilijker én groter dan verwacht. Maar opgeven is geen optie.

"We zijn te snel begonnen zonder eerst een plan van aanpak te maken. Soms teveel naar anderen geluisterd en niet naar ons gevoel of intuïtie"

Met een slordige 100.000 euro willen Birgitte en Erik vier luxe gastenkamers realiseren. Waar Brigitte best wat beren op de weg ziet, maakt Erik zich totaal geen zorgen. Hij is gepokt en gemazeld in het gastheerschap en krijgt voor vertrek nog un petit peu Franse les van zijn moeder. Maar eenmaal in Frankrijk blijkt dat ze zich flink op de verbouwing hebben verkeken en gaat het een na het ander volledig mis.

Het begint al met de sleuteloverdracht die niet door kan gaan vanwege het feit dat er documenten verlopen zijn. Gelukkig wordt het probleem al snel opgelost en kunnen Erik en Brigitte da toch écht van start. Iedere dag klussen ze zo’n twaalf uur aan hun Franse droom. Wanneer ze niet werken aan het huis doen ze boodschappen, of wandelen ze met hun puppy Jack. Na een half jaar lopen de twee dan ook op hun tandvlees, en het eind is dan nog lang niet in zicht. Als Erik tot overmaat van ramp óók nog gordelroos krijgt, is de koek op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik Vertrek te 'zweverig' voor kijkers: 'Blokkade in solar plexus'

"Vanaf dag één zijn we alleen maar bezig geweest met verbouwen. Op sommige dagen was het erg zwaar en zakte de moed ons in de schoenen, maar gelukkig kon de één de ander weer oppeppen en gingen we weer door", doen ze hun verhaal op de website van Ik Vertrek. "Na een aantal maanden sloeg de vermoeidheid toe. We hadden geen tijd om hier aan toe te geven want we moesten door. Gelukkig hebben vrienden en familie ons steun gegeven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het nu met deze Ik Vertrek-koppels?

Inmiddels wonen Erik en Birgitte al bijna een jaar in Frankrijk en komt de droom om gastheer en gastvrouw te mogen zijn 'steeds dichterbij'. "Er zijn zeker dingen die we beter of handiger hadden kunnen aanpakken. We zijn te snel begonnen zonder eerst een plan van aanpak te maken. Soms teveel naar anderen geluisterd en niet naar ons gevoel of intuïtie", geven ze toe. Hier hebben ze van geleerd, en het gaat steeds beter. Over vijf jaar hopen Erik en Birgitte hun chambre d’hôtes helemaal af te hebben: "Wie weet geven we dan kookworkshops en wie weet hebben we ook het stuk land naast ons gekocht. Het zijn allemaal toekomstdromen, maar de ideeën zijn er."

Ik Vertrek is elke zaterdag om 21.30 uur te zien bij NPO1. Kijk de aflevering van Erik en Birgitte hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!