Andy van der Meijde in Make Up Your Mind Beeld © Rob Jacobs

Déze bekende voetballer was Silvie Mercy in Make Up Your Mind

24 april 2022 12:17

Ron Boszhard (58), Ferry Doedens (31), Joris Linssen (56) en Andy van der Meijde (42) werden onthuld in de derde aflevering van 'Make Up Your Mind'. Laatstgenoemde benadrukte in het RTL-programma nogmaals hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn.

"Je moet altijd jezelf kunnen zijn"

In Make Up Your Mind, gepresenteerd door Carlo Boszhard, bogen de teams van Fred van Leer en Nikkie de Jager samen met gast-deskundigen Elise Schaap en Victor Mids zich over de vraag: welke BN’er heeft zich laten omtoveren tot een spectaculaire drag queen?

Na drie rondes ontvingen zowel Dee Dee Sky en Tilly Turner de 'maak je up voor de finale'-award uit handen van mystery guest Silvie Mercy. Tilly Turner werd door de jury gered met 'de hakken in het zand'-knop om samen met winnaar Dee Dee Sky naar de finale te gaan. Eerder onthulden afvallers Miss Danger Rose, Nina Fancy en Honey HaaiBaai zich.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carlo Boszhard wil nieuw emotioneel tv-format vol musical naar Nederland halen

De eerste afvaller was Miss Danger Rose. Deze deftige verschijning had wat moeite met lopen in het kostuum en werd ervoor weggestemd door de vakjury. Op het laatste zag Elise de overeenkomsten met presentator Carlo en herkende Ron Boszhard. "Ik maak er wel een gewoonte van om elke keer als eerste weg te gaan", was zijn reactie.

De aanwijzingen waren te vinden in de naam: 'Danger' verwees naar de deelname van Ron aan De meest gevaarlijke wegen van de wereld en 'Rose' naar zijn jongste dochter. De look verwijst naar de theater opdracht in Wie Is De Mol waar Ron als eerste afviel. 

Verwarring over identiteit Miss Danger Rose

01:41
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM-fans opgelet! De Belgische versie is nu ook te zien in Nederland

Dee Dee Sky liet haar performance er moeiteloos uitzien en wist daarmee Nina Fancy uit de wedstrijd te werken. De fabuleuze queen wist Nikkie en Victor op het verkeerde been te zetten, maar Fred en Elise wisten Ferry Doedens op het laatst te ontmaskeren. 

'Nina' verwees naar zijn zus in Goede Tijden, Slechte Tijden en 'Fancy' verwees naar zijn Only Fans account. De junglegroene kleur in zijn outfit verwees naar zijn deelname in Expeditie Robinson. 

Nina Fancy bouwt een feestje op het podium

02:14
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie Robinson heeft zijn eerste finalist: 'Niet zien aankomen'

Queen Honey HaaiBaai moest het afleggen tegen Tilly Turner in de lipsync ronde. De met dahlia's versierde queen werd door Nikkie al snel ontmasked als Joris Linssen. Joris over zijn deelname: "Als je kunt kiezen tussen zekerheid en avontuur, kies ik altijd voor het tweede."

De naam 'HaaiBaai' verwees naar het programma waar Joris bekend van is: Hello, Goodbye. Andere verwijzingen naar het programma waren het nummer 'Afscheid' uit de lipsync ronde en de pruik in de vorm van de Schipholtoren. De dahlia in de outfit is een Mexicaanse bloem die verwees naar zijn Mexicaans-Nederlandse band Caramba.

Honey Haaibaai bewijst zich als muzikale diva

02:15

De 'maak je up voor de finale'-award werd uitgereikt door mystery guest Silvie Mercy. Behalve de zure blik konden de panelleden niet achterhalen wie er achter deze zilveren gedaante schuilging. De naam verwees naar een voetbalvrouw en de biografie van Andy van der Meijde: Geen Genade.

"Ik denk dat er best wat jongens zijn die homofiel zijn in de voetbalwereld; dat gaan ze alleen naar buiten toe niet toegeven, omdat ze bang zijn dat ze niet geaccepteerd worden. Wat echt een slechte zaak is. Je moet altijd jezelf kunnen zijn", aldus de voetballer.

Deze bekende voetballer gaat schuil achter Silvie Mercy

03:31
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Andy van der Meijde en Mocro Maffia-ster achtervolgd tijdens opnames

Make Up Your Mind is wekelijks om 21.35 uur te zien bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!