Heel Holland Bakt Beeld © Heel Holland Bakt Omroep MAX 24-04-2022 NPO1

Kijkers HHB balen: 'Robèrt heeft al winnaar in z'n hoofd'

24 april 2022 13:35

April doet wat 'ie wil, maar dat geldt niet voor de bakkers van 'Heel Holland Bakt'. Zij moeten namelijk luisteren naar Janny van der Heijden (67) en Robèrt van Beckhoven (60). En die zijn zaterdagavond weer streng, maar rechtvaardig. Al zijn niet alle kijkers het met hen eens.

"Ik hoop dat ik mensen met mijn ervaring ook weer wat kan meegeven en leren"

De bakkers buigen zich deze week over het thema 'toetjes'. In de signatuuropdracht toveren de overgebleven kandidaten hun favoriete toetje om tot een taartje. Dat moet natuurlijk een lekker luchtig exemplaar worden, want je moet er wel ruimte voor hebben na een uitgebreid diner. En hoewel de smaak er zeker mag zijn, zijn Robèrt en Janny niet zo onder de indruk van het uiterlijk van de baksels die ze voorgeschoteld krijgen.

In de technische opdracht halen de bakkers de echte patissier in zichzelf naar boven. Ze maken 3D citroen meringue taartjes van meringue, citroencremeux en amandelcake. Het toetje moet niet alleen naar citroen proeven, maar er ook zo uitzien. En dat gaat wederom niet iedereen even makkelijk af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HHB-bakkers tot waanzin gedreven: 'Net Help Mijn Man Is Klusser'

Op de tweede bakdag gaan de bakkers niet alleen aan de bak, maar ook aan de bouw. Ze maken een eclairspektakel van minimaal 40 centimeter hoog. Met elegante eclairs in verschillende smaken, die ook nog eens mooi én stabiel op elkaar gestapeld moeten worden. Iedereen trekt alles uit de kast, maar ook deze week moet een van de bakkers helaas de tent verlaten. En dat is deze week Juliaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin brengt Animal Crackers terug in Heel Holland Bakt

Juliaan heeft enorm veel geleerd in de tent, hij vertelt op de website van het programma vooral veel aan Robèrt te hebben gehad. "Zijn hints waren soms heel kort, maar ik wist gelijk wat hij bedoelde en waar ik aan toe was. Hij voelt aan het brooddeeg en zegt alleen maar: meer water, langer kneden." Ook de manier waarop Robèrt beoordeelt of de cake gaar is - door letterlijk aan de cake te voelen -, is Juliaan bijgebleven. "Hij liet dit één keer zien en dan heb je die satéprikker in het vervolg niet meer nodig. Dat zijn de hints die je op het internet niet leest."

De bakker kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op zijn avontuur, dat helaas in aflevering zes eindigt. "We hebben zo gelachen met elkaar. Iedereen is anders en dat is leuk." Het meest grappige moment dat hem is bijgebleven, is bij het maken van de kataifi, wanneer de fles met beslag ontploft: "Die hele uitzending is één grote chaos."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze presentator vervangt André van Duin in Heel Holland Bakt Kids

Het Meesterbakkerspeldje, die Zeinab deze week voor de derde keer krijgt, was voor Juliaan de ultieme kers op de taart geweest. "Ja daar baal ik wel van, die had ik nog graag willen hebben. Maar terugkijkend heb ik zóveel geleerd. Ik hoop dat ik mensen met mijn ervaring ook weer wat kan meegeven en leren."

Heel Holland Bakt is elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij NPO1. Kijk de aflevering van deze week hier terug. Ondertussen gaat jurylid Robèrt ook de strijd aan, alleen tegen de kilo's:

Robèrt uit Heel Holland Bakt strijdt nog steeds tegen de kilo's

02:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!