Boer Rob en Wendy uit Boer zoekt Vrouw Beeld © KRO-NCRV/Boer zoekt Vrouw 24-04-2022
Romilde van Dongen
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

'Rob uit BzV voelt geen vlinders in z'n buik, wel in z'n broekje'

25 april 2022 11:54

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Als single-expert smult ze van daten op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken.

"Terwijl Sonja verderop foto’s maakt van de wilde paarden, verklaart hij de liefde aan Wendy. Die ik alleen maar 'nee' hoor zeggen"

De spanning is behoorlijk opgebouwd in Boer zoekt Vrouw. Boer Jouke maakt vanavond zijn keuze bekend, nou, ik weet al wat dat gaat worden, hoor. Andere boeren kunnen zelfs niet wachten totdat Yvon er is en verklaren de liefde al aan… ho, ho dat vertel ik je straks. We beginnen bij boer Hans. De paardenboer is nog aan het bijkomen van het vertrek van Dinie. Hans is vol goede moed opgestaan en heeft ontbijt gehaald voor Annette. Ook zij is vrolijk. Haar dochter is jarig en dus krijgt ze van Hans een dikke zoen. "Een ochtendkus, dat is lang geleden", roept ze uit. Och, wat schattig. Wel jammer dat het er drie waren. Op de wang. Maar à lá. Een kus is een kus! Hoewel ik eerst m’n twijfels had, zie ik het misschien toch wel werken tussen deze twee. Ze zijn schattig samen. Hans ontdooit naast Annette. Bij haar durft hij zijn emoties te laten zien. De jarige dochter wordt gezellig gefacetimed. En 's avonds komen de kinderen van Hans eten. "Ik denk dat Hans z’n Grietje wel heeft gevonden", zegt zijn dochter. Och. Hartje! Annette is door de ballotagecommissie. Hoppakee, dit komt helemaal goed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Wacht eens even, dat is wel ff een andere kus dan Sonja kreeg'

Boerin Janine zit nog steeds op twijfel-eiland. Ik krijg er buikpijn van. Wat een romantisch avontuur had moeten worden is nu aan het eindigen in een Limburgs tranendal vol twijfel en verdriet. Janine zoekt uit of Chris over z’n gevoel kan praten. "Wil je iets vragen aan me?" Vraagt ze hem. Nee, dat vindt Chris lastig. Dan ziet Janine pas wat voor mooie blauwe ogen hij heeft. Ze vertelt het hem. "Maar jij hebt ook mooie ogen", zegt hij. Ja, doei Chris. Als tweede een complimentje geven telt niet. Ik word zo ongemakkelijk van dit hele tafereel. Zijn houterige houding, de oorverdovende stiltes. Of is het schattig? "Kun je wel over gevoel praten", wil Janine weten. Dat weet hij niet. Nou, dat weet ik wel. Janine, hier op de bank zie ik zelfs dat de man dit niet in zich heeft. Gaat niet gebeuren, never nooit niet. Next! Ondertussen twijfelt Janine verder. Ze eten gezellig uit de plastic bakjes van de snackbar. Met de drukke Sander. En de rustige Chris. Haar zus komt langs met advies. Janine moet huilen. Wat een drama. Ik zou ze gewoon allebei naar huis sturen. Als je zo twijfelt, dan zijn ze het gewoon allebei niet. Er komt echt wel een ander, Janine. Dit is niks.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Cora vat koe bij de horens en brengt broer van Evert een bezoekje'

Gelukkig gaat het er op de boerderij van boer Jouke wat gemoedelijker aan toe. Als Jouke op de trekker zit pakken Lotte en Karlijn hun momentje. Lotte denkt dat Jouke voor allebei zou kunnen gaan, maar ze heeft geen idee wie hij gaat kiezen. Karlijn houdt zich op de vlakte, die weet het allang. Maar dat is ook zo lullig om het tegen Lotte te gaan zeggen. In de koeienstal vraagt Karlijn het op de man af: "Ben je er al uit?" Zooo. Lekker bezig, Karlijn! En dan gooit ze alles op tafel, ze vindt Jouke kei-lief en ze voelt al wel wat. Wat ontzettend stoer. Maar Jouke geeft haar niks terug. Kom op Jouke, give her something! Maar ach, zie ik daar alweer een kleine aanraking? Echt hoor, dit is het eerste verliefde koppeltje van dit seizoen.

Daar is Yvon al, dus houd ons niet langer in spanning. Jouke biecht op dat hij verliefd aan het worden is. Jaaaa! Hij heeft het te pakken en niet zo'n beetje ook. Jaaaa! Aan de keukentafel komt het hoge woord eruit, hij kiest voor Karlijn. Ik zei het je! Terwijl Lotte haar koffer inpakt knuffelen de twee elkaar. En een kus! We worden wel getrakteerd vanavond, zeg. "Ik moest me vanochtend wel inhouden in de stal", zegt Jouke. "Ik moet me al twee dagen inhouden!" Roept Karlijn. God, wat is dit zoet. Na wat tranen snapt Lotte wel dat Jouke deze keuze heeft gemaakt. En ze is nog niet weg of Jouke stuurt Yvon ook weg: "Jou hebben we niet meer nodig." Deze man. Wat blijft het toch een botte boer. Als Yvon er niet was geweest had je nog steeds alleen op je boerderij gezeten, vriend. Lekker dankbaar. Maar wat een leuk setje, Jouke en Karlijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Maud pinkt een traantje weg, ik hoop zo voor je dat dit goed gaat'

En dan Evert. Voor wie gaat Evert? Paradijsvogel Maud? Of de nuchtere Nans? Wacht. Ja, ik zie het goed. Nans loopt met Evert door de stallen en hij legt een hand op haar rug. En zij op zijn rug. Ondertussen is Maud een brief aan het schrijven, die ze hem wil voorlezen. Hmm. Ik weet niet of Evert het van de woorden moet hebben, Maud. Hoe mooi je stem ook is. Ze biecht op hoe leuk ze Evert vindt. Ze raakt van slag als ze in de poppetjes van z’n ogen kijkt, ze wordt warm, ze vergeet dingen. Hoe zoet! Maar terwijl Maud al haar gevoel in een brief stopt, leunt Nans tijdens een wandeling tegen Evert aan. Ze voelt zich steeds meer op haar gemak op de boerderij. Ze geniet van de omgeving, de dieren... en van Evert. Stop maar. Ik heb het al gezien. Evert gaat voor Nans kiezen. En dan komt er een stukje ongelooflijk moeilijke televisie. Met haar prachtige NS-omroepstem leest Maud haar liefdesbrief aan Evert voor. Die op zijn beurt (zoals gewoonlijk) niks weet te zeggen. Maud is verliefd. En Evert... Zegt niks. Ja, wat moet je zeggen als je al verliefd bent op iemand anders. Ai. Wat ontzettend pijnlijk dit. Arme Maud. Maar aan jou ligt het niet, hoor. Dit is gewoon pech.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Margriet uit BzV nog net niet met gierende banden naar huis'

Als je denkt dat het niet gekker kon op de boerderij van Rob, dan heb je het goed mis. Met z'n drieën dansen ze door de woonkamer op de Snollebollekes van links... Naar rechts. My. God. Maar weer lijken ze de grootste lol te hebben. Bij een wandeling in de natuur houdt Rob het niet langer. Terwijl Sonja verderop foto’s maakt van de wilde paarden, verklaart hij de liefde aan Wendy. Die ik alleen maar 'nee' hoor zeggen. De afstand, de kinderen kunnen niet zomaar van school gehaald worden, ze moet 'duuzenden' vlinders voelen, maar die heeft ze niet. En Rob. Arme Rob. Die gaat ervoor. Het is een risicootje, zegt hij, maar hij kiest nooit voor de makkelijke weg. Hij zoekt diegene waar hij de meeste vlinders bij heeft. Rob, ik ben heel bang dat jij geen vlinders in je buik voelt, maar eerder wat in je broekje. Terwijl Sonja haar spulletjes pakt zitten Rob en Wendy als twee verliefde pubers ongegeneerd te zoenen op de bank. En Yvon is er nog niet eens! Waar gaat dit heen? Ja, Wendy zegt het al: naar de luduvuddu van Rob. Man, man, man. Wat een soap.

Boer zoekt Vrouw zie je elke zondag rond 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 of kijk je hier terug.

Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!