Het podium van The Voice of Holland Beeld © ANP

Hoe zit het nou met de aangiftes rond The Voice-schandaal?

25 april 2022 18:02

Vandaag besluit het OM de zaak rondom 'The Voice of Holland' strafrechtelijk te onderzoeken. Er zijn meerdere aangiftes gedaan en vier personen worden onderzocht: Ali B.(40), Marco Borsato (55), Jeroen Rietbergen (51) en regisseur Martijn N.. Maar hoe zit het nou precies?

In januari komt Tim Hofman met een uitzending van BOOS over praktijken die zich bij The Voice of Holland hebben afgespeeld. Het gaat om zaken waarvan je oren beginnen te klapperen. Volgens vermeende slachtoffers zijn er bij het familieprogramma verschrikkelijke dingen gebeurd. Coaches Ali B., Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en regisseur Martijn N. hebben nu aangiftes en meldingen tegen zich liggen die allemaal verband houden met seksueel overschrijdend gedrag. Niet alle aangiftes en meldingen hebben een direct verband met The Voice of Holland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Derde aangifte tegen Ali B om seksueel grensoverschrijdend gedrag

Ali B. 

Tegen Ali B. zijn inmiddels drie aangiftes gedaan. Hij wordt verdacht van verkrachting en aanranding. Zelf beweert hij niks misdaan te hebben. Wel zegt hij dat hij met een oud-kandidaat seks heeft gehad, maar dit was volgens hem met wederzijdse instemming. Ook zangeres Ellen ten Damme liet afgelopen vrijdag van zich horen. Volgens Ellen heeft Ali B. zich bij haar misdragen en zij wil de dames uit de The Voice-rel steunen door melding te doen bij de politie.

Marco Borsato

Tegen Marco Borsato werd voor de rel rondom The Voice of Holland al aangifte gedaan. Het had niks met het programma te maken. De zanger zou een meisje, van toen vijftien jaar, onzedelijk hebben betast. Eerder vertelde zijn advocaat dat er geen TVOH-gerelateerde aangiftes zijn gedaan. Bij BOOS werden meerdere meldingen gedaan over Marco. Hij zou namelijk kinderen uit The Voice Kids hebben aangeraakt op een onwenselijke manier. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon reageert op aantijgingen Marco Borsato: 'Ik wist het al'

Jeroen Rietbergen

Jeroen Rietbergen, bandleider bij The Voice of Holland - en de toenmalige partner van Linda de Mol - heeft ook een aangifte tegen hem liggen. Hij wordt door oud-kandidaat Nienke beschuldigd van aanranding. In Beau vertelde ze hoe hij langzaamaan een band opbouwde met haar. 

Tekst gaat verder onder de video.

Zo creëerde bandleider Rietbergen een beklemmende sfeer

03:22

Martijn N.

Tegen regisseur Martijn N. liggen twee aangiftes die verband houden met de seksuele misstanden bij The Voice of Holland. Eerder liet Martijn N. in het AD weten zich van geen kwaad bewust te zijn. Martijn is een stuk onbekender dan de andere verdachten, hierdoor wordt zijn achternaam niet helemaal vermeld.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!