Johan Derksen vindt nieuwe beschuldiging Johnny de Mol 'stinken'

26 april 2022 22:11

Johan Derksen (73) vindt de zaak rondom Johnny de Mol (43) 'heel erg stinken', zegt hij dinsdagavond in 'VI Vandaag'. "Het is duidelijk dat er een verdienmodel achter zit. Ze willen gewoon geld van de familie De Mol hebben", aldus Johan.

"Het zal moeilijk te bewijzen zijn, maar hij is levenslang beschadigd"

Met zijn uitspraken doelt Johan op Shima Kaes, de ex van Johnny, en haar juridisch adviseur Karim Aachboun. Shima heeft een zaak tegen de presentator aangespannen. Ze beschuldigt hem van mishandeling.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talpa reageert op besluit Johnny de Mol: 'Respecteren zijn keuze'

"Ik sluit niet uit dat Johnny gekke dingen heeft gedaan", vervolgt Johan. "Als Johnny gedaan heeft waar hij van beschuldigd wordt, dan moet hij daar straf voor krijgen. Het zal moeilijk te bewijzen zijn, maar hij is levenslang beschadigd."

Johnny maakte dinsdagavond aan het einde van zijn talkshow HLF8 bekend voorlopig te stoppen met presenteren na een nieuwe beschuldiging van ongepast gedrag. "Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma", aldus Johnny. "Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie onmogelijk om dit werk voort te zetten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol stopt met HLF8 na nieuwe beschuldiging

Volgens Johnny is het voor hem nu 'even niet meer te doen' om gasten te ontvangen en gezamenlijk een 'boeiende show te maken'. "Het valt mij heel zwaar, de show gaat door, maar ik stap nu opzij om te werken aan mijn verdediging in de hoop en verwachting dat de waarheid op tafel komt en ik gewoon weer verder kan met mijn werk. Dankjewel en ik hoop tot snel", zo sloot hij af.

Talpa respecteert de keuze van Johnny om zijn werkzaamheden bij HLF8 voorlopig neer te leggen. Dat laat het moederbedrijf van SBS6, waarop de talkshow wordt uitgezonden, weten in een korte reactie. Over de toekomst van HLF8 wordt nog overlegd. Daar zal later meer over bekend worden. Bij eerdere afwezigheid van Johnny nam Hélène Hendriks de presentatie van de talkshow over. Zij was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Onderzoek naar aangifte ex-verloofde Johnny de Mol in volle gang'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!