BN'ers in het ziekenhuis 27 april 2022 Beeld © Talpa

Caroline van der Plas leent make-up van Rachel Hazes: 'Veel te bruin'

27 april 2022 21:39

In een nieuwe aflevering van 'BN'ers in het Ziekenhuis' is Caroline van der Plas (54) haar make-up tasje vergeten. Gelukkig heeft co-verpleegster Rachel Hazes (52) nog wat smeerseltjes en poeders in het ziekenhuis liggen.

"Ik ga al 40 jaar niet zonder make-up de deur uit"

"Ik ben dus gewoon mijn complete tas met m'n make-up, deodorant en haarlak vergeten", begint de flamboyante politica als ze het ziekenhuis binnenloopt voor een nieuwe stagedag. "Het klinkt heel erg stom: 'Ik heb m'n make-up nodig' - alsof je hier een modeshow gaat lopen - maar ik ga al 40 jaar niet zonder make-up de deur uit. Ik voel me niet fijn als ik niks op heb."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja Froger maant Rachel Hazes om te stoppen met roken na ziekenhuisstage

Gelukkig is daar het make-up tasje van Rachel Hazes, groot liefhebber van de zonnebank, die zelf een dagje vrij heeft. Caroline kan lekker gaan smeren tot ze de foundation van de weduwe van André Hazes in handen heeft. "Eens even testen hoor", zegt ze enigszins wantrouwend. "Oh, nee. Dat is me veel te veel. Sorry Rachel, dit is mij te bruin." 

Caroline is Rachel dankbaar voor de make-up producten die ze wél kan gebruiken en besluit haar op te bellen. "Ik zit in de maquillage", begint ze het videogesprek dolblij. Met een goedkeurende blik van Rachel kan Caroline aan haar dienst beginnen. 

Caroline, die zich weer lekkerder in d'r vel voelt zitten, laat meteen zien dat ze voor de zorg gemaakt is. Zo biedt ze een luisterend oor bij een 82-jarige man op de afdeling chirurgie die al voor de derde keer is opgenomen in het ziekenhuis. "Het was alsof het mijn vader was. Zo'n lieve man", vertelt ze over de patiënt. Haar mentor is dolblij met de politica als stagiair. "Caroline is goed in het praten met de patiënten. Ook in het interesse tonen in de patiënt zelf."

Wanneer de oudere meneer naar de OK moet, wordt Caroline emotioneel. "Daar ligt hij nu te wachten. (...) Ik had hem zo willen vastpakken." Haar mentor ziet het allemaal gebeuren. "Ik vind het heel bijzonder om te zien dat (...) het Caroline zo emotioneel maakt als ze iemand achterlaat. Dat is een betrokken gevoel dat iemand heeft. En is iets goeds om te hebben", vertelt hij. De operatie verloopt gelukkig voorspoedig. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Zoveel geld krijgen de sterren voor BN'ers in het Ziekenhuis'

Eerder deze week maakte Marcel van Roosmalen in Media Inside bekend dat de BN'ers een gage van zo'n 2.500 euro aangeboden krijgen voor hun deelname aan het programma. Caroline heeft aan RTL Boulevard laten weten dat ze de gage, en al haar andere gages, laat overmaken naar een stichting die onderzoek doet naar alvleesklierkanker. De ziekte waaraan haar man is overleden. 

BN'ers in het ziekenhuis zie je elke woensdag om 20.30 uur op SBS6. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!