Beeld © ANP

Steven Brunswijk beleefde bekentenis Johan Derksen 'als komiek'

27 april 2022 16:46

Steven Brunswijk (38) heeft de onthulling van Johan Derksen (73), waarin hij bekende in een ver verleden een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars gepenetreerd te hebben 'als komiek beleefd'. Dat zegt Steven tegen de 'NOS'.

"Ik ging en ga er nog steeds vanuit dat dhr. Derksen dit niet echt heeft gedaan"

"Want als cabaretier zijnde vertel ik vaak schokkende verhalen die niet echt gebeurd zijn. Vandaar dat ik als cabaretier ervan uitga dat de geschetste situatie 'nooit' heeft plaatsgevonden. Ik ging en ga er nog steeds vanuit dat dhr. Derksen dit niet echt heeft gedaan. Mocht dat wel het geval zijn dan is dat natuurlijk een zeer kwalijke zaak", zegt Steven tegen de NOS.

Toen Johan zijn verhaal vertelde, moesten onder anderen Steven, maar ook collega René van der Gijp lachen. Laatstgenoemde reageerde nog 'grappig': "Ze heeft nog geluk gehad. Voor hetzelfde geld staat er een honkbalknuppel, dan is ze verder van huis." Ook vroeg hij of Johan de kaars nog had aangestoken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johan Derksen bekent op tv vrouw misbruikt te hebben met kaars

In het SBS6-programma onthulde Johan dat hij in een ver verleden en na een met drank overgoten stapavondje een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars heeft gepenetreerd en daarna is vertrokken. "Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen", zei hij. "Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen", zei de analist ook.

Talpa Network, de eigenaar van SBS6, liet woensdag in een reactie weten 'erg geschrokken' te zijn van de uitlatingen en met Johan in gesprek te willen gaan. Johan heeft laten weten zijn excuses niet aan te gaan bieden voor zijn uitspraken. Hij heeft zich 'kwetsbaar opgesteld' door zijn verhaal te delen, vindt hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johan Derksen weigert excuses aan te bieden: 'Jeugdzonde'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!