Angela de Jong Johan Derksen Beeld © ANP

Angela de Jong schuift vanavond aan in Vandaag Inside: 'Wil kritiek uiten'

28 april 2022 13:01

Angela de Jong (46), de onverschrokken televisierecensent van het 'AD', schuift vanavond gewoon aan bij de heren van 'Vandaag Inside'. Na de ophef die is ontstaan na een onthulling van Johan Derksen (73), wil ze de kritiek die ze eerder gaf naar eigen zeggen ook in het hol van de leeuw uiten.

"Wat daar gisteravond gebeurde kon echt niet"

Johan Derksen ligt onder vuur nadat hij dinsdagavond in Vandaag Inside aanvankelijk verklaarde dat hij vijftig jaar geleden een kaars bij een bewusteloze vrouw 'erin gestopt' heeft. Gisteren kwam de televisiebekendheid daarop terug: hij zou de kaars tussen de benen hebben gestoken en niet ergens ín. Volgens Angela de Jong is die verklaring ongeloofwaardig. "We hebben het allemaal verkeerd begrepen", zegt ze cynisch in talkshow Op1

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen bekent op tv vrouw misbruikt te hebben met kaars

Wat Angela het meest stoort is het gelach aan tafel na de onthulling van Johan. Na alles wat er gebeurd is rondom The Voice of Holland vindt ze dat niet kunnen. "Om dan die vrouwen die eindelijk de moed hebben om naar voren te stappen zo uit te lachen, vind ik echt walgelijk", vertelt de opiniediva.

Ondanks haar kritiek werd ze gisteren in Vandaag Inside aangekondigd als gast voor vandaag. In Op1 vertelt ze dat ze gewoon gaat, ondanks dat haar man het haar afraadt. "Hij zei: ‘Niet gaan, je bent gek. Je moet daar niet gaan zitten en het legitimeren.'" Maar Angela houdt voet bij stuk. "Als ik hier zo stoer ben om kritiek te uiten over ze, en ik zit bij Goedemorgen Nederland om kritiek te uiten over ze, dan moet ik daar ook zitten om die kritiek recht in hun gezicht te zeggen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voice-advocaat: 'Verklaring Johan Derksen bagatelliseert slachtoffers'

Ze vindt het overigens niet nodig dat het programma van de buis wordt gehaald. "Ik vind het goed dat er in Nederland nog een programma is waar een ander geluid te horen is. Waar het niet zo woke is. Waar politiek incorrecte dingen worden gezegd. Waar een deel van de mensen zich in herkent." Wel benadrukt ze dat niet alles geoorloofd is in het populaire televisieprogramma. "Wat daar gisteravond gebeurde kon echt niet."

'Uitspraken Johan Derksen bijzonder pijnlijk voor slachtoffers'

04:38

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!