Temptation Island: Love or Leave Beeld © Temptation Island: Love or Leave

Opnames Temptation Island stilgelegd na weigeren date

29 april 2022 11:12

Vier koppels met een lange, maar onzekere relatie wagen in 'Temptation Island: Love or Leave' een sprong in het diepe. Ze gaan de ultieme relatietest aan en worden twee weken van elkaar gescheiden. Op de Dominicaanse Republiek gaan ze in paradijselijke setting onderzoeken of ze met de ware zijn of niet. Maar niet iedereen voelt zich daar even prettig bij, blijkt in de eerste afleveringen.

Dit artikel bevat spoilers over de eerste twee afleveringen van Temptation Island: Love or Leave.

"Ik ben hier wel om de connectie aan te gaan met de dames. Ik ben hier natuurlijk ook voor mezelf, om te kijken: zit die player nog in mij?"

De koppels geven elkaar in Temptation Island de volledige vrijheid om te kijken of er misschien iemand is die beter bij hen past. Wat doet het met hen als ze twee weken lang omringd zijn door singles op zoek naar de liefde, die ze zelf hebben uitgekozen? Want waar normaal de deelnemers pas in de villa voor het eerst kennismaken met de singles, kreeg ieder deze reeks de mogelijkheid om alvast twee vrijgezellen veilig te stellen.

Daarnaast is het thema 'love or leave' dit jaar letterlijker dan ooit: één van de koppels krijgt namelijk de mogelijkheid om Temptation Island eerder te verlaten. Maar alleen als ze er alle twee voor kiezen, zo horen we Monica zeggen in een korte preview aan het begin van de eerste aflevering.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Temptation-ster ook gelinkt aan grote Belgische drugszaak

En daar blijft het niet bij: het nieuwe seizoen van Temptation Island kent meerdere twists. Zo beginnen de koppels dit jaar de ultieme relatietest gescheiden van elkaar. Het afscheid vond dus al plaats in Nederland, waarna ieder apart richting de Dominicaanse Republiek vertrok. Maar de makers van het programma zijn de beroerdste niet en geven de stelletjes na de ontmoeting met de singles alsnog de kans wat tegen hun partner te zeggen. Vooral Annebel is hiermee blij, al heeft haar vriend René meteen slecht nieuws voor haar. "Je krijgt sowieso kutbeelden", begroet hij haar. Hoewel hij in theorie niets verkeerd heeft gedaan, is hij bang dat beelden van hem tijdens de poolparty verdraaid zullen worden.

Het koppel is al vijf jaar samen en als Annebel beseft dat ze alles kan verliezen, breekt ze en loopt ze weg van de groep omdat ze zich 'niet zichzelf voelt' en door de verhalen onzeker wordt. "Ik probeerde Annebel gerust te stellen, maar het tegenovergestelde gebeurde. Daardoor word ik wel een beetje geïrriteerd", doet René achteraf zijn verhaal. "Daar kan ik wel van balen. Ik ben gewoon mezelf en zij denkt dat ik als een of andere pipo hier rondloop, maar dat is niet het geval. Ze moet me accepteren als de persoon die ik ben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze single mannen gaan het avontuur aan in het nieuwe seizoen van Temptation Island

Als René later op de dag op date gaat met twee dames en ze elkaar een massage moeten geven, wordt het ook hem allemaal even te veel en vraagt hij of er gestopt kan worden met filmen. "Ik werd daar niet zo vrolijk van. Omdat ik Annebel in een staat heb gezien vanmiddag waarin ze best emotioneel was, wil ik haar niet in een nog emotionelere staat brengen door beeld te leveren waarop ik twee dames aan het masseren ben", legt hij uit. Hij sluit dan ook een compromis: een handmassage. "Ik ben hier wel om de connectie aan te gaan met de dames. Ik ben hier natuurlijk ook voor mezelf, om te kijken: zit die player nog in mij?"

Of die player later nog tevoorschijn komt...? Temptation Island: Love or Leave is elke donderdag te zien bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!