Johan Derksen Beeld © ANP

Bluestour Johan Derksen gaat door zónder gastheer Johan zelf

29 april 2022 09:27

Agentschap AT Next verbreekt per direct de samenwerking met Johan Derksen (73). Het bureau liet donderdag weten de beslissing af te laten hangen van de excuses die Johan zou maken in het programma 'Vandaag Inside' over het kaarsenverhaal. "Maar de uitzending van donderdag heeft niet ervoor gezorgd dat we ons besluit herzien", aldus een woordvoerder.

"We vinden het heel jammer dat het op deze manier moet eindigen"

Johan was de spreekstalmeester van de tournee 'The Sound of The Blues & Americana', die zondag van start gaat. De tournee gaat wel door, maar dan zonder Johan. "De voorstelling wordt gemaakt door een grote groep muzikanten en technici die al twee jaren nauwelijks inkomen achter de rug hebben door corona", stelt de zegsvrouw. "We willen deze groep niet in de steek laten. We gaan een alternatief zoeken voor Johan, die de voorstelling aan elkaar zou praten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen zegt te stoppen met Vandaag Inside: 'Ik vind het mooi zo'

Meer partijen trokken de afgelopen dagen de handen af van Johan, nadat hij dinsdag vertelde dat hij in de jaren zeventig een bewusteloze vrouw met een kaars zou hebben gepenetreerd. Hij nuanceerde dit verhaal later wel. Toch is het Openbaar Ministerie een onderzoek begonnen. Eerder meldden ook de regionale omroepen per direct te stoppen met zijn uitzendingen vanwege de uitlatingen en de reactie van Johan op alle commotie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

TOTO stopt na jaren als sponsor van Vandaag Inside

AT Next beklemtoont het besluit zeer te betreuren: "We hebben sinds 2014 heel fijn samengewerkt met Johan. En hij heeft zich onbezoldigd ingezet voor onze muzikanten en de bluesmuziek. Hij heeft een groot hart, zeker voor de blues, en we vinden het heel jammer dat het op deze manier moet eindigen."

Rob: 'Johan Derksen kan alleen hachje redden door op te stappen'

07:44

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!