Angela de Jong Beeld © ANP

Angela de Jong doneert vergoeding Vandaag Inside aan het goede doel

29 april 2022 11:25

Nadat Johan Derksen (73) dinsdag in de aflevering van 'Vandaag Inside' een verhaal vertelde over een daad die hij als twintiger beging bij een bewusteloze vrouw om zijn punt te maken in de Johnny de Mol-discussie, viel heel Nederland over hem heen. Toch schoof Angela de Jong (46) donderdagavond gewoon weer aan in zijn talkshow. En daar had ze een goede reden voor, liet ze weten aan RTL Boulevard.

"Het was toch wel een historisch moment"

Angela had het er maar druk mee donderdagavond. Eerst was de onverschrokken televisierecensent van het Algemeen Dagblad te zien bij Vandaag Inside, om vervolgens met het zweet op de bovenlip en buiten adem aan te schuiven bij Op1. "Het was toch wel een historisch moment", mengde ze zich meteen in het gesprek. "Ik had met van alles rekening gehouden, maar je weet het bij hen nooit."

Angela besloot haar gezicht te laten zien bij Vandaag Inside omdat ze de kritiek die ze eerder gaf ook in het hol van de leeuw wilde uiten. In de uitzending van RTL Boulevard van donderdag gaf Aran Bade aan het een slimme zet te vinden. "Ik vind dat wel goed. Angela gaat er wel zitten en heeft ballen dat ze dat doet. Dat ze de discussie aangaat met die heren, dat begrijp ik wel. Ik hoop dat ze echt even wat gas gaat geven, omdat dit niet om de reputatie van de mannen gaat, maar om de vrouwen, en dat je met de poten van vrouwen afblijft."

Rob: 'Johan Derksen kan alleen hachje redden door op te stappen'

07:44
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talpa-baas Paul Römer 'gaat Johan Derksen niet overhalen om te blijven’

"Als ze haar vergoeding doneert aan een Blijf-van-mijn-lijfhuis, dan ben ik het met je eens", reageerde Rob Goossens vervolgens cynisch. Later in de uitzending werd hier nog op teruggekomen. Angela had namelijk een gaatje gevonden in haar drukke schema om tussen de opnames door Boulevard te kijken en stuurde presentator Luuk Ikink persoonlijk een berichtje, dat hij live voorlas. Hierin liet ze weten dat ze nooit een vergoeding aanneemt, maar die op verzoek laat overmaken aan Giro555. "Klasse", aldus Rob.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bluestour Johan Derksen gaat door zónder gastheer Johan zelf

Het is nog niet duidelijk of het programma Vandaag Inside vrijdagavond te zien zal zijn. Dit hangt af van de gesprekken die de top van Talpa vrijdagochtend heeft met de drie presentatoren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!