Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? Beeld © Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?/SBS6 28-04-2022

Explosieve burenruzie uit Mr. Frank Visser nog altijd niet opgelost

29 april 2022 11:45

Afgelopen maart werd misschien wel de heftigste aflevering van 'Mr. Frank Visser' ooit uitgezonden. Een paar maanden later komt presentator Viktor Brand (51) daarom opnieuw poolshoogte nemen in het seniorencomplex in Helmond, om te kijken of de uitspraak van meester Visser de boel heeft kunnen sussen.

"Peter blijft nu binnen, maar stuurt nu zijn vrouw achter ons aan"

Afgelopen maart was te zien hoe een burenruzie volledig uit de hand leek te lopen. Elly en Jan beweerden namelijk dat ze enorm werden geterroriseerd door hun buurman Peter, die zich als een tiran zou gedragen en de hele dag mensen zou bedreigen en uitschelden. Peter en zijn vrouw zeiden op hun beurt dat zij juist degenen waren die gepest werden. Met name buurvrouw Elly zou de grote boosdoener zijn, want die zou volgens Peter keihard over de galerij stampen om hem te pesten.

Tijdens de hoorzitting concludeerde mr. Visser dat er geen sprake was van een gewone burenruzie, maar van een 'explosieve situatie' die vooral Peter had uitgelokt door een 'giftig patroon van bemoeizuchtig, agressief en asociaal gedrag richting zijn omgeving'. Hoewel Jan en Elly graag hadden gezien dat Peter het complex zou moeten verlaten, kon de rechter die uitspraak niet doen. Meester Visser legde die bal daarom neer bij de verhuurder, die 'alles op alles moest zetten om de partijen uit elkaar te halen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onverwachte wending voor Marcel in Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?

Of de situatie inmiddels verbeterd is...? Dat wil ook Viktor weten en daarom reist hij af naar Helmond, waar al een poos geen sprake meer is van Brabantse gezelligheid. "De situatie is eigenlijk nog hetzelfde", geeft Elly toe. "Peter blijft nu binnen, maar stuurt nu zijn vrouw achter ons aan." Uit voorzorg zet Elly tegenwoordig haar telefoon aan als ze langs het appartement van haar buren moet, 'voor het geval er iets gebeurt'. 

Inmiddels hebben ze ook de woningbouw gedagvaard in de hoop dat hun buren verhuizen. Op die uitspraak wachten ze momenteel. Mocht er worden besloten dat Peter mag blijven, dan gaan ze in hoger beroep en anders pakken ze zelf hun spullen. "Er komen problemen aan", stellen ze. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mr. Frank Visser-kijkers in shock: 'Hij pist op straat!'

Natuurlijk had Viktor ook graag de andere kant van het verhaal gehoord, maar hij laat weten dat Peter en zijn vrouw niet meer wilden meewerken aan het programma.

Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? is iedere donderdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. Kijk de uitzending van gisteren hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!