De Verraders Beeld © RTL4/De Verraders 29-04-2022

'Dood of de gladiolen' wordt afvaller Verraders fataal

29 april 2022 21:52

In 'De Verraders' is er weer iemand verbannen. Er zijn tot nu toe alleen nog maar Getrouwen weggestuurd, dus wordt het toch een keer tijd dat er een Verrader naar huis gaat. Zou je denken...

"Als iemand van ons dat niet doet, dan weten we ook hoe het zit"

Al snel in de aflevering lijkt het erop dat Irene Moors het juiste spoor heeft gevonden. Na de opdracht weet Irene iedereen in de auto te overtuigen om op Ortál te stemmen. "Als iemand van ons dat niet doet, dan weten we ook hoe het zit", wordt er zelfs nog in de auto gezegd. Helaas voor Irene zat Verrader Stefano ook in de auto en die probeerde al snel verwarring te zaaien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Esmée en Dionne crashen in De Verraders: 'In shock'

Met een of ander plan wilde hij juist een Getrouwe eruit stemmen, zodat de Verraders zouden denken dat de Getrouwen nog steeds op het verkeerde spoor zitten. Heel warrig allemaal en Irene ging daar logischerwijs ook niet in mee. "Ik verdenk je, Stefano", zegt ze in haar biecht. 

Aan de ronde tafel doet de presentatrice haar verhaal. Al snel blijkt dat ze alle schijn tegen heeft en dat het grootste gedeelte van de groep toch Irene opschrijft. Voor de kijkers geen verrassing: ze is een Getrouwe. Maar de overige Getrouwen die op haar stemden zijn compleet uit het veld geslagen. "Oh my God", schreeuwt Sylvia Geersen het uit. "Wat voel ik mij in de maling genomen en wat zijn die Verraders sneaky." Voor Babette van Veen was het geen verrassing. "Die vrouw zit de hele dag te biljarten en te mens-erger-je-nieten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bitchfight in De Verraders: 'Alleen de popcorn miste nog'

En dat betekent dat alle drie de Verraders nog in het spel zitten. Irene nam een gok - ze wilde eerder in het programma Ortál al wegstemmen - en ze verloor. "Het plan van de Verraders is gewoon gelukt. We zaten allemaal op een Verrader. En ergens is dat geswitcht naar mij", zegt Irene na afloop. "Het was ook de dood of de gladiolen. En het is de dood."

Dan barst Irene in tranen uit. "Ik denk dat ik wel wat mensen ontredderd achterlaat, althans dat hoop ik. Maar ik ga ze wel missen. Je gaat van ze houden en ik had dat niet verwacht. Ik dacht: ik ga meedoen aan De Verraders en ik laat me niet meeslepen. Ja, hoor. Het pakt je." 

Je zou hem bijna vergeten zijn, maar Giel de Winter werd als eerste vermoord in De Verraders. In de video hieronder vertelt hij hoe dat was.

Giel vond het 'vrij pijnlijk' om als eerste De Verraders te verlaten

00:45

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!