Özcan Akyol Beeld © ANP

Özcan Akyol noemt Vandaag Inside 'onmisbaar' op Nederlandse tv

29 april 2022 22:11

Özcan Akyol (38) vindt het 'heel treurig' dat 'Vandaag Inside' waarschijnlijk van de buis verdwijnt. De presentator, die de afgelopen maanden regelmatig aanschoof als tafelheer in het SBS6-programma, stelde vrijdag in 'Jinek' op RTL 4 dat het programma onmisbaar is voor de Nederlandse televisie.

"Dit programma had moeten blijven bestaan"

"Dit programma had moeten blijven bestaan", aldus Özcan, die aanstipte dat Vandaag Inside een bepaalde doelgroep aansprak die al jaren geen spreekbuis op tv had. "Zij zijn de enigen die een talkshow invullen op een bepaalde manier en anderen doen dat niet. Er is veel behoefte aan die manier, er kijken zo'n 700.000 tot 900.000 mensen naar. De doelgroep heeft daar behoefte aan, wat je er ook van vindt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee reageert op stoppen Vandaag Inside: 'Zonde'

Vandaag Inside scoorde volgens Özcan onder meer omdat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp altijd hun 'ongezouten mening' konden geven. "Geen vooraf gescripte gesprekken en vaak over de lijn met alle gevolgen van dien. Maar toch ook herkenbaarheid onder de bevolking."

Özcan merkt het zelf als hij over de markt loopt. Hij wordt sinds hij in Vandaag Inside verscheen door andere mensen aangesproken dan voorheen. "Dat heeft met de sociale klasse te maken die zich bediend voelt door deze mannen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen bevestigt vertrek: Vandaag Inside per direct van tv

Vrijdagmiddag werd duidelijk dat Johan naar aanleiding van de commotie rondom het veelbesproken kaarsincident stopt met zijn werkzaamheden voor Vandaag Inside. Ook Wilfred Genee en René van der Gijp zijn opgestapt. Het voortbestaan van het programma is daardoor onzeker.

Ook Rob Goossens baalt dat Vandaag Inside van de buis verdwijnt. 

Rob baalt van einde Vandaag Inside: 'Vind het heel jammer'

14:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!