Make Up Your Mind afvallers Beeld © Rob Jacobs

Déze BN'ers zijn ontmaskerd in Make Up Your Mind

1 mei 2022 15:35

In de vierde aflevering van 'Make Up Your Mind' moesten Fred van Leer (45) en Nikkie de Jager (28) samen met de gast-deskundigen Irene Moors (54) en Dave von Raven (41) vijf drag queens ontmaskeren. De queens Tiny Lady, Valery Porter, GG L'Amour, Carry Vanity en Beaulicious waren zaterdagavond te zien. Niet alle BN'ers werden juist geraden door de jury.

“Ik herkende mezelf niet, ik vind het echt kunst!”

De kleurige queen genaamd Tiny Lady moest zich nog voor de lipsync ronde al onthullen. En hoewel de aanwijzingen naar de identiteit achter Tiny Lady in het kostuum verstopt zitten, wist het team van Nikkie haar met een wilde gok te ontmaskeren. Het was Radio 10 DJ Gerard Ekdom die zichzelf heeft omgetoverd tot een drag queen. "Het was echt waanzinnig om echt compleet buiten de lijntjes te kleuren", vertelt Gerard over zijn deelname. 

Tijdens de eerste lipsync ronde moest drag queen Valery Porter het afleggen tegen Carry Vanity. Ondanks dat Valery Porter hard had geoefend om de jury in te palmen met haar optreden was het net niet genoeg. Team Fred gokte dat Luuk Ikkink achter de identiteit schuil ging, maar het was weer team Nikkie die het bij het rechte eind hadden. Het was niemand minder dan onze eigen RTL Boulevard verslaggever Jamie Trenité. "Iedereen, of je nu gay of niet gay bent, whatever huidskleur je hebt, kan dit heerlijk vinden.” Ook vertelt Jamie dat zijn deelname een 'droom is die uitkomt' en dat hij het belangrijk vindt dat hij dit als 'hetero man ook gewoon kan doen', omdat hij het leuk vindt. 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Carlo durfde Peter R. niet te vragen voor Make Up Your Mind

Ook in de tweede lipsync ronde viel er een queen af. Het was de poederroze GG L'Amour die de strijd vanwege haar hakken had verloren. De deftige drag queen kon niet verbergen dat ze moeite had met het lopen op hakken en dat betekende dat GG L'Amour zich moest onthullen. Hoewel de queen geen onbekende is in het leven van Fred van Leer wist hij toch niet te raden wie het was. Ook de hints in het kostuum van GG L'Amour waren niet genoeg om de visagist Leco van Zadelhoff te ontmaskeren.  "Wat erg. Ik ga stuk, vriendin", reageert Fred nadat hij er achterkomt dat hij zijn eigen collega en goede vriend niet had herkend. 

Dan was het tijd voor de victory speech en daarin moest Carry Vanity afscheid nemen van haar identiteit als drag queen. Beide teams wisten te raden wie er schuil ging achter Carry Vanity. Het was namelijk presentatrice Martine van Os die met een outfit ontworpen door haar eigen zoon de jury wist omver te blazen met haar deelname. “Mijn zoon houdt heel erg van drag. Dan is het wel zo leuk dat hij mijn outfit ontwerpt.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze BN'ers durfden zichzelf van een andere kant te laten zien in Make Up Your Mind

Tot slot werd de 'maak je up voor de finale'-award uitgereikt door een mystery guest. Ook hier wisten beide teams te raden wie er schuil ging achter drag queen Beaulicious. Het was één van de gast-deskundigen uit de eerste aflevering, Danny de Munk, die de award kwam uitreiken. “Ik herkende mezelf niet, ik vind het echt kunst!”

Make Up Your Mind is wekelijks om 21.35 uur te zien bij RTL 4.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Ruben Nicolai weet niet wat hem overkomt in Make Up Your Mind

Jezelf kunnen zijn in de voetbalwereld, dat is anno 2022 helaas nog steeds niet de standaard. Gelukkig is er langzaam wel verandering gaande en daar droeg Andy van der Meijde door zijn deelname aan Make Up Your Mind graag een steentje aan bij.

Bijzondere metamorfose Make Up Your Mind kan rekenen op veel reacties

02:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!