Maureen Beeld © Videoland

Maureen voelde zich lang 'gek' na afwijzing in De Bachelor

08 mei 2022 13:09

De dreamdate was romantisch, de sfeer uitstekend. Toch mocht Maureen (22) in de finale van 'De Bachelor' niet de laatste roos van Thomas van der Vlugt (29) in ontvangst nemen. Daardoor voelde ze zich naar eigen zeggen lange tijd 'gek', zo onthult ze tijdens de reünie van het programma.

"Je praat jezelf aan dat het in je hoofd zit"

Geen enkele afwijzing is dit seizoen van De Bachelor is zo pijnlijk als de allerlaatste. Na 24 heerlijke uren met Thomas werd Maureen door hem op het vliegtuig naar huis gezet. En dat terwijl de bachelor haar in eerste instantie met de volgende woorden hoop gaf op méér. "Lieve Maureen, je bent mijn droomvrouw", begon Thomas. "Je durft je open te stellen voor de liefde en je gevoelens met mij te delen en dat raakt me. Maureen, ik wil je niet laten gaan. Ik wil je bij me houden."

Dan volgt de 'maar'. "Maar mijn hart behoort tot iemand anders", dropte Thomas de bom. "Ik vind het een verschrikkelijke keuze en ik had gehoopt dat ik deze nooit hoefde te maken. Deze laatste roos kan ik niet aan jou geven." Met die exacte woorden donderde Maureen van haar roze wolk en het duurde even voor ze weer met beide benen stevig op aarde stond. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bachelor Thomas over Maureen: 'Voelde geen diepe band'

De afwijzing zat haar lange tijd dwars. Hoe kan Thomas haar zijn droomvrouw noemen, maar hun relatie geen kans geven? "Je praat jezelf aan dat het in je hoofd zit", vertelt Maureen met een brok in haar keel aan presentator Rick Brandsteder. "Je vond hem heel erg leuk en dat zal het wel zijn. Als je dit terugziet en hoort wat er gezegd is, dan raakt dat je gewoon weer." De andere deelnemers van De Bachelor geven Maureen naar eigen zeggen de bevestiging dat ze niet 'gek' is. "Ik heb me wel heel lang gek gevoeld."

Na de pijnlijke afwijzing bleef Maureen met veel vragen achter. Voor de reünie-aflevering krijgt ze de kans om Thomas opnieuw te spreken. Het einde was te abrupt voor haar, waardoor de bachelor het één en ander moet uitleggen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bachelor Thomas na laatste roos: 'Verliefd zoals nooit tevoren'

Via de telefoon spreekt ze hem en hoewel Thomas niet direct antwoord heeft op al haar vragen, heeft ze inmiddels vrede met het verloop van het programma. "Het was heel erg raar toen wij elkaar spraken. Toen werd dat ik zijn droomvrouw was nogmaals bevestigd. Dat gaf mij nog steeds gemixte signalen. Maar de tijd heeft mij meer duidelijk gemaakt."

Het hele seizoen van De Bachelor is nu te zien bij Videoland. Luister ook naar de RTL Boulevard Reality Podcast met Maureen:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!