The Masked Singer Beeld © RTL

The Masked Singers wereldwijd nemen het tegen elkaar op

2 mei 2022 22:11

'The Masked Singer' komt met een internationale competitie, die naar verwachting 'One World, One Masked Singer' gaat heten. Hierin gaan beroemdheden uit 'The Masked Singer'-shows wereldwijd met elkaar de strijd aan, waarna iemand tot The Global Masked Singer Champion wordt benoemd.

"Dit project is mijn droom"

Dat meldt entertainmentwebsite Variety, die niet vermeldt welke landen hieraan mee zullen doen. De internationale wedstrijd wordt georganiseerd door MBC America, die het programma in de Verenigde Staten uitzendt, en uitvoerend producent Craig Plestis van Smart Dog Media.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Spectaculaire optredens en spannende onthullingen in The Masked Singer

"Dit project is mijn droom sinds ik me realiseerde dat The Masked Singer een wereldwijd fenomeen zou worden, na het succes van het format in de VS", zegt Plestis. "Het bestaat nu in meer dan 56 landen en ik kan niet wachten om afgevaardigden van elk land samen te brengen, in gloednieuwe kostuums, voor een epische competitieserie die over de hele planeet wordt uitgezonden."

The Masked Singer ging, onder de naam King of Masked Singer, voor het eerst in première in Zuid-Korea. Dat gebeurde in 2015. Daarna regelde Plestis dat de show ook in de Verenigde Staten kon verschijnen. Sindsdien heeft het programma, waarin beroemdheden volledig onherkenbaar een lied zingen, in veel landen een opmars gemaakt. De zangwedstrijd kent ook een Nederlandse variant, uitgezonden op RTL 4.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Deelnemer The Masked Singer stikt tijdens optreden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!