Ronela Hajati Beeld © ANP

Ophef over songfestivalact Albanië vanwege sensueel gebaar

4 mei 2022 16:34

Ronela Hajati, die Albanië vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in Turijn, ligt behoorlijk onder vuur. De zangeres zou te provocatieve handelingen verrichten op het podium. Zo grijpt ze op een gegeven moment naar haar kruis.

"Als je het optreden ziet, denk je: wauw"

De EBU, de Europese omroep achter het songfestival, vindt het hele gebeuren niet passen bij een familieshow. De foto's van de Albanese repetities zijn daarom offline gehaald van de social mediakanalen van Eurovision. En daar is niet iedereen het mee eens. Er zijn namelijk genoeg inzendingen waarin mannen sensuele gedragingen doen op het podium.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chaos achter de schermen van het songfestival: 'S10 neemt regie over'

Aran Bade, songfestivalverslaggever van RTL Boulevard, sprak Ronela vandaag. Ze zegt: "Kinderen hebben erger gezien." Ook laat ze weten bij haar concept te blijven. "Het is helemaal goed. Als je het optreden ziet, denk je: wauw."

Het hele interview met de zangeres zie je hieronder. 

Tekst gaat onder de video verder.

Songfestivalact Albanië onder vuur: 'Kinderen hebben erger gezien'

00:37
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 zelf groot fan van songfestival-inzending Moldavië

De Albanese Ronela heeft samen met de EBU besloten dat zij niks gaat aanpassen aan haar choreografie. We zullen haar volgende week dinsdag, samen met onze inzending S10, zien in de eerste halve finale met het liedje 'Sekret'. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!