Paul Witteman Beeld © ANP

Podium Witteman stopt: 'Met pijn in het hart'

4 mei 2022 16:18

Paul Witteman (75) neemt na acht seizoenen afscheid van zijn muziekprogramma 'Podium Witteman'. De laatste aflevering is op zondag 15 mei te zien op NPO 2, maakt de NTR woensdag bekend.

"Bovendien wil ik ruimte maken voor andere werkzaamheden"

De presentator heeft de beslissing zelf 'met pijn in het hart' genomen. "Ik heb besloten te stoppen, omdat het er een goed moment voor is aan het einde van het seizoen en je niet te lang door moet gaan. Bovendien wil ik ruimte maken voor andere werkzaamheden die ongetwijfeld in het verlengde zullen liggen van mijn passie voor klassieke muziek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul Witteman neemt afscheid van Buitenhof

Het programma is ontstaan uit Pauls liefde voor klassieke muziek, zegt NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen. "Deze liefde heeft vorm gekregen in een programma dat acht seizoenen lang elke zondag op NPO 2 vele, vaak trouwe kijkers, heeft doen genieten van klassieke muziek en alles wat musici en andere liefhebbers hierover kwamen vertellen. In al die jaren heeft Paul als boegbeeld van het programma een onuitwisbaar stempel gezet op de klassieke muziekprogrammering van de NTR en de publieke omroep."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stand-upcomedy hield Paul Witteman wakker

De omroep is met de NPO in gesprek over een opvolger voor Podium Witteman.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!