Özcan Akyol in De Gevluchte Gast Beeld © BNNVARA

Özcan Akyol ontvangt vluchtelingen in De Gevluchte Gast

5 mei 2022 10:54

Het programma 'De Geknipte Gast' verandert tijdelijk in 'De Gevluchte Gast'. In de speciale reeks worden vluchtelingen uit Oekraïne, Syrië, Rusland en Afghanistan in de kappersstoel ontvangen en geknipt.

"Ieder van hen had een leven opgebouwd voor de vlucht en dat leven valt in één keer weg"

In het originele programma knipt Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, bekende politici, wetenschappers, sporters en artiesten om te praten over hun verhaal. Nu vertellen vluchtelingen dus hun verhaal aan de presentator en kapper.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Özcan Akyol moedeloos van toenemend aantal bedreigingen

In de eerste aflevering vertelt de 28-jarige Karina Herasimenko uit Kiev haar verhaal. Zij vluchtte in februari vanwege de Russische invasie met haar twee kinderen en moeder naar Nederland. Haar vader en man bleven achter in Oekraïne. De vijfdelige special De Gevluchte Gast is van 16 tot en met 19 mei om 22.10 uur en op 20 mei om 21.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

"Deze special vond ik belangrijk om te maken, omdat ik benieuwd ben naar het menselijk verhaal achter de verschrikkelijke nieuwsberichten", zegt Eus over de serie. "Je ziet vijf unieke verhalen die allemaal gepaard gaan met diepgewortelde emoties. Ieder van hen had een leven opgebouwd voor de vlucht en dat leven valt in één keer weg. Maar we zien ook de enorme veerkracht en dat ieder van hen opnieuw herboren is in een land waar ze de taal niet spreken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Özcan Akyol verhuist studio naar Hilversum na bedreigingen

De 38-jarige presentator heeft momenteel te maken met 'ernstige bedreigingen' die zijn gericht aan zijn adres en dat van zijn gezin en de mensen met wie hij samenwerkt, zei hij eerder in zijn radioprogramma Onze man in Deventer. Hij wordt niet alleen thuis beveiligd, maar ook wanneer hij naar 'iets aangekondigds' gaat. Aan het ANP laat Eus weten dat de afleveringen voor De Gevluchte Gast al eerder zijn opgenomen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!