De Verraders Beeld © RTL/Videoland

Kandidaten De Verraders uit het veld geslagen: 'Hoe kan dit?'

6 mei 2022 21:39

De kandidaten van 'De Verraders' hebben het zwaar. Zowel de Getrouwen als de Verraders. De Getrouwen lijken geen enkel spoor te hebben, terwijl de Verraders het zwaar krijgen met het liegen en bedriegen.

Let op, dit artikel bevat spoilers.

"Ik vind het ook kut"

Drie van de kandidaten worden ontvoerd en op een geheime locatie afgezet. Hierdoor weten de mensen aan het ontbijt niet wie er over zijn gebleven en wie er dus is vermoord. Het konkelen kan meteen weer beginnen. Voor de kijker wordt al snel duidelijk dat Sylvia Geersen het veld heeft moeten ruimen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Dood of de gladiolen' wordt afvaller Verraders fataal

Tijdens de opdracht blijkt dat de Verraders ook moe zijn van hun rol. Zij mochten namelijk bedenken wie er ontvoerd werden. Hoewel ze besloten Toine van Peperstraten, Ortál Vriend en Frank van der Lende te laten ontvoeren wordt al snel duidelijk dat er iets mis is gegaan bij het opschrijven van de namen. Niet Frank is ontvoerd, maar Dionne Slagter. Oei, de Verraders laten hier toch een steekje vallen. "Wij zijn ook niet helemaal scherp meer, denk ik", zegt Jamie Westland.

Na de opdracht weet Frank dat veel mensen op hem gaan stemmen. Hij doet er alles aan om mensen op Ortál te krijgen. Even lijkt dat te lukken, maar je moet natuurlijk niet denken dat de andere Verraders hun bondgenootje er zomaar uitwippen. 

Aan de ronde tafel gebeurt wat er al weken gebeurt: (bijna) iedereen gaat weer vol op een Getrouwe. Deze keer in de vorm van Frank van der Lende. Met zeven stemmen wordt de radio-dj eruit gestemd. Alleen Dionne ziet dat de aandacht verschuift zodra het even over Ortál gaat. Zij stemt dus niet op Frank. "Stel jezelf open voor wat hier gebeurt", zegt ze nadat Frank zijn rol heeft onthuld. Het is aan dovemansoren gericht, want iedereen zit er beduusd bij. Verrader Jamie zegt, nog net niet lachend: "Hoe kan dit nou?" 

De Getrouwen zijn het zat. "Mag ik naar huis?" vraagt Frank Evenblij. Steven Brunswijk weet het allemaal niet meer. "Ik heb geen flauw idee. Ik weet niet wat ik moet doen." Babette van Veen probeert de groep weer bij elkaar te rapen. "Zullen we met z'n allen ons hoofd proberen koel te houden? We moeten gewoon door. We moeten er eentje pakken. Ik vind het ook kut."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Esmée en Dionne crashen in De Verraders: 'In shock'

Frank gaat snikkend naar huis. "Eigenlijk heeft iedereen me in de steek gelaten. Ik vind het zo jammer dat ik eruit lig. Het is echt een leip spel, maar wel een heel leuk spel." In het torentje blijkt dat de Verraders het er ook moeilijk mee hebben. Ze staan huilend in een kring te vertellen hoe erg ze het voor de anderen vinden. "Ik gun ze iets waarmee ze verder kunnen", aldus Ortál. Dan komen ze met het idee om Verrader Stefano Keizers te vermoorden, die het schild heeft bemachtigd. Hierdoor zou niemand het spel hoeven te verlaten. Hoe dat afloopt zien we volgende week.

De Verraders zie je elke vrijdag om 20.00 uur op RTL 4 en natuurlijk bij Videoland. Giel de Winter werd als eerste vermoord in het programma. Hoe dat voor hem was, zie je hieronder.

Giel vond het 'vrij pijnlijk' om als eerste De Verraders te verlaten

00:45

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!