Beeld © ANP

Martien Meiland mist Japans toilet het meest in de bijstand

9 mei 2022 21:37

De maand op bijstandsniveau zit er bijna op voor de Meilandjes. Hun warme bed in Noordwijk lonkt, maar voor het zover is moeten ze het nog even uitzingen in hun bijstandswoning. Toch kan Martien niet wachten om thuis weer gebruik te maken van zijn Japanse toilet.

Als Martien iets heeft geleerd tijdens de maand in de bijstand, dan is het wel zuunig leven. Met meer dan 40 euro over van hun weekbudget weten ze de eindjes fantastisch aan elkaar te knopen. Ze slaan zelfs het kopen van een goede fles wijn af om een buffer op te bouwen. Hoewel het wc-papier gebruik wel aan het budget knaagt: nu Martien geen Japans toilet meer heeft, gaan er rollen wc-papier doorheen. En dat terwijl het weekbudget maar 58 euro telt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chateau Bijstand-kijkers gieren om Martiens kast van bananendozen

Het is niet de vraag of ze aan het einde van de maand nog een stukje salaris overhouden, maar of de Meilandjes aan het einde van de maand genoeg wc-papier hebben. Alle gekheid op een stokje: tijdens het maken van een pan spaghetti bolognese vertelt de voormalig kasteelheer wel over zijn wc-gedrag. Niet het beste moment om over je ontlasting te beginnen, maar we hebben hier nu eenmaal te maken met Martien.

Waar hij normaal gesproken maar twee velletjes hoeft te gebruiken om af te vegen, moet hij nu noodgedwongen zes velletjes wc-papier gebruiken voor een schone ster en dát is even wennen voor hem. Tja, de luxe van een Japans toilet heeft dan toch z'n (financiële) voordelen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martien Meiland over de rooie na verwarmingdebacle: 'Dat pik ik niet'

Erica was onlangs te gast in Aran On Tour. Toen deed ze aan de RTL Boulevard-verslaggever een boekje open over de periode na de breuk met Martien. 

Aran on Tour: Erica vond periode zonder Martien 'klote'

15:27

Chateau Bijstand wordt op maandag om 20.30 uur uitgezonden op SBS 6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!