Lauren Spencer-Smith in BEAU Beeld © Videoland/RTL

Kijkers verbijsterd door wietvraag Beau in talkshow

10 mei 2022 13:06

Gisteravond was de Canadese zangeres Lauren Spencer-Smith (18) te gast aan de talkshowtafel van 'BEAU'. De presentator probeerde op komische wijze zijn gesprek met de zangeres te beginnen, maar heel goed viel zijn grap niet - niet bij de popster, noch bij de kijkers.

"Serieus, ga je nu naar wiet vragen?"

Als Beau het gesprek met de zangeres, die momenteel een hit scoort met het nummer 'Fingers Crossed' begint door te informeren naar welke wiet ze het lekkerst vindt, reageert zij nogal verbaasd op die lukrake vraag. Een antwoord krijgt hij niet en daarom vraagt Beau of ze überhaupt wiet rookt, wat Lauren stellig beantwoordt met 'nee'. Voor haar bezoek aan Amsterdam wist ze niet eens wat een coffeeshop was, vertelt ze: ze dacht dat het om een broodjeszaak ging. "Ik vroeg de hele tijd of we een broodje konden halen bij de coffeeshop." 

Niet alleen de zangeres reageert verbijsterd op het begin van het interview, maar ook de kijkers thuis. 'Niet Beau die aan Lauren Spencer-Smith vraagt wat haar favoriete wiet is op nationale tv, also ze is 18!' schrijft een kijker. Iemand anders vraagt zich af: 'Kom op Beau, is dat nou werkelijk waar je het over wilt hebben met zo'n jonge Canadese zangeres? Over wiet en coffeeshops en dat in Amsterdam iedereen blowt?'

Niet alleen inhoudelijk zorgt de vraag voor scheve blikken, maar ook qua taalgebruik. 'You don't blow?' vraagt Beau Lauren namelijk, wat in het Engels toch even iets anders betekent dan in het Nederlands. Waar wij met blowen wiet roken bedoelen, is 'blowing' in de VS seksueel geladen.

Medegast Victoria Koblenko springt voor de Canadese zangeres in de bres. "Zei je nou echt blow?" vraagt ze aan Beau. "Zag je die blik in haar ogen? Ze wist niet wat ze moest zeggen dat arme kind." De kijkers kunnen dat wel waarderen: 'Afgrijselijk. Ben zo blij dat Victoria er nu iets van zegt', tweet iemand bijvoorbeeld.

 

Beau krijgt vaker kritiek, maar de presentator kan daar zelf wel om lachen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!