Beeld © RTL

Thijs Zeeman betrapt stalker op heterdaad en confronteert hem

10 mei 2022 21:31

Ieder jaar krijgen zo’n tienduizenden Nederlanders te maken met langdurig stalken. Die slachtoffers kunnen bijna nergens terecht. In de gloednieuwe reeks van ‘Zeeman Confronteert: Stalkers’ schiet Thijs Zeeman (40) opnieuw radeloze slachtoffers te hulp.

"Wat ik niet snap is dat iemand die je zo goed kent ineens om kan slaan"

De eerste aflevering van Zeeman Confronteert: Stalkers gaat over Suzie wier leven volledig in het teken staat van haar stalkende ex Jan. Dat zijn relatie met haar over is, kan hij maar niet accepteren. In een poging om haar terug te krijgen, slaat hij door. Vernielde auto’s, achtervolgingen en op de ramen bonken van haar woning: Jan kan zich er maar niet bij neerleggen dat hun relatie na vijf jaar voorbij is. 

Veertien lekke banden, een dichtgekitte autodeur en een kapot voordeurslot later is het genoeg geweest. In een poging om de stalker op heterdaad te betrappen en hem te confronteren met zijn gedrag, zet Thijs samen met zijn team alles op alles om Suzie weer haar leven terug te geven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opgelichte Ad is 120.000 euro en een afgebrand huis armer in Zeeman Confronteert

Door het stalkerige gedrag van haar ex kijkt niet alleen Suzie achterom als ze over straat loopt, maar haar kinderen ook. "Wat ik niet snap is dat iemand die je zo goed kent ineens om kan slaan. Dat noemen ze nou houden van. Dat begrijp ik echt niet." Haar oudste zoon maakt zich grote zorgen om zijn moeder. "Hij gaat verder dan ik had gedacht. (...) Hij is niet te peilen."

Het team van Thijs weet Jan op heterdaad te betrappen als hij opnieuw de banden van Suzie lek prikt tijdens een date met een nieuwe man. De volgende ochtend wordt duidelijk dat de andere banden ook kapot zijn en dat de ramen zijn ingeslagen. Onder de auto zat een tracer, zodat Jan altijd wist waar haar auto zich bevond. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zeeman Confronteert: Stalkers heeft bizarre wending

Tijdens de langverwachte confrontatie ontkent Jan in alle toonaarden. Hij zegt tegen Thijs dat hij allang gestopt is met zijn acties. Jan weigert om een normaal gesprek te voeren tijdens de confrontatie en kan niet uitleggen waarom hij zijn ex al een jaar lastigvalt, waarna hij met gierende banden wegrijdt. 

De grote vraag is of de confrontatie indruk heeft gemaakt. Suzie geeft na een tijd een update. "Ik heb hem niet meer gehoord, gezien of gesproken en hij heeft geen gekke dingen meer gedaan", begint ze. "Het is eigenlijk erg rustig, gelukkig. Het geeft voor mij veel rust."

Stalker Jan doet er alles aan om ex terug te winnen

01:30

Zeeman Confronteert: Stalkers is iedere maandag om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!