Van der Gijp, Genee en Derksen in de studio van Vandaag Inside. Beeld © ANP

'Vandaag Inside keert terug op SBS mét Johan Derksen'

11 mei 2022 12:51

Niets is zo veranderlijk als het weer, behalve het wel of niet op tv komen van 'Vandaag Inside'. Na de beruchte 'kaarsenrel' zou het definitief einde oefening zijn voor Johan Derksen (73), René van der Gijp (61), Wilfred Genee (54) en hun programma. Maar nu blijkt dat het drietal toch terugkeert op SBS6. En al vanaf komende maandag. Dat bevestigt Johan zelf aan het 'ANP' na berichtgeving van het 'AD'.

Eind april werd bekend dat Johan, Wilfred en René per direct stopten met hun werkzaamheden voor Vandaag Inside. Dit was enkele dagen na de ophef die ontstond over de veelbesproken bekentenis van Johan, waarin hij zei een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. De analist nuanceerde dit in de volgende uitzending en stelde dat er geen penetratie had plaatsgevonden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Talpa: 'Terugkeer Vandaag Inside op SBS6 is voorbarig'

Hoewel er al snel geruchten gingen dat het praatprogramma terug zou keren, drukte Johan die geruchten de kop in: "Ik ben ermee gestopt en daar laat ik het bij", zei de televisiemaker. "Het kan zijn dat er gesprekken zijn, maar die zijn in ieder geval niet met mij." Nu pas blijkt dat Johan niet is opgestapt vanwege de mediarel, maar omdat het trio geen rugdekking kreeg van Talpa. Toch keren de drie mannen nu wel weer terug op televisie, meldt het AD.

"De bal lag bij Johan vanaf dag één", laat Minouche, de vrouw van René van der Gijp, aan RTL Boulevard weten. "Ze zijn loyaal aan elkaar. Stopt er één, stoppen de andere ook. Dus als Johan weer start, is dat prima. René dus ook. Er is altijd onderling contact. Maar naar ons weten zou Johan pas einde van vandaag daar iets over zeggen. Maar onze recalcitrante vriend heeft heeft dat nu al gedaan."

Talpa heeft inmiddels gereageerd dat het nieuws 'voorbarig' is. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johan Derksen over mogelijke terugkeer Vandaag Inside: 'Deur is voor mij echt dicht'

Talpa gaf sinds het besluit van de mannen om te stoppen bijna twee weken geleden geen enkele toelichting meer. Ook wilde Talpa niet bevestigen of het programma Vandaag Inside definitief stopt. De socialmediakanalen van Vandaag Inside zijn nog steeds in de lucht. Volgens Talpa deed het bedrijf dit "voor de fans".

De rel vertoonde gelijkenissen met een soortgelijk incident in juni 2020. Toen vielen veel mensen over een grappig bedoelde opmerking die Derksen maakte over Zwarte Piet en rapper Akwasi. Derksen riep toen ook geen zin meer te hebben in het programma. Hij liet in zijn biografie echter weten dat John de Mol, de baas van Talpa, hem toen aan zijn contract hield.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!