Natasja Froger Beeld © SBS6 - BN'ers in het Ziekenhuis 11-05-2022

Natasja Froger wordt tijdens BN'ers in het ziekenhuis herinnerd aan nare periode met René

11 mei 2022 21:32

In het televisieprogramma 'BN'ers in het Ziekenhuis' loopt Natasja Froger (56) stage op de afdeling acute opname. Hier komen herinneringen naar boven die voor Natasja heel emotioneel zijn.

"Op het moment dat je die diagnose krijgt, is het zo beladen en zwaar"

Natasja ontmoet een meneer die een tumor op zijn stembanden had die inmiddels verwijderd zijn. Met behulp van een tracheostoma kan hij praten. De patiënt geeft Natasja meteen een compliment. "Wat zie je er goed uit in het wit", zegt hij tegen Natas. De goedlachse televisiester vindt het verdrietig om haar patiënt te zien met het apparaat in zijn keel. "Het spontane van een gezellig kletspraatje is er dan ineens af. Dat vind ik zo sneu om te zien. Maar wat blijft hij vrolijk en lief."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja Froger maant Rachel Hazes om te stoppen met roken na ziekenhuisstage

Tijdens controles in het ziekenhuis komt ook zijn dochter langs. Zij maakt thuis de tracheostoma bij haar vader schoon. Dit heeft ze moeten leren via FaceTime, omdat ze door corona niet naar het ziekenhuis konden. Wanneer de dochter emotioneel wordt, krijgt ze steun van zuster Natasja. "Het was heftig", zegt de dochter met tranen in haar ogen. 

Het komt voor Natasja erg dichtbij. "Het emotioneert me, want het is zo herkenbaar. (...) Mijn man heeft ook ooit kanker gehad. Op het moment dat je die diagnose krijgt, is het zo beladen en zwaar", vertelt ze over de prostaatkanker van René Froger. René werd in 2005 gediagnostiseerd met de ziekte. 

Humor hield het stel toen op de been. "Ieder doet het op z'n eigen manier, maar wij hadden er destijds ontzettend veel aan dat we konden blijven lachen. We hebben de meest afschuwelijke grappen gemaakt." Natasja ziet dat de patiënt en zijn dochter ook gebruik maken van humor en dat doet haar goed.

Dan mag Natasja de tracheostoma van de patiënt schoonmaken. "Dat durf ik wel aan", zegt Natasja die helemaal opgaat in haar rol als verpleegster. "Ik moet me heel erg concentreren, want ik moet met een dun slangetje het slijm weghalen. Het is belangrijk dat ik het goed doe, anders heeft die meneer het hartstikke benauwd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline van der Plas leent make-up van Rachel Hazes: 'Veel te bruin'

Natasja kan zich opmaken voor een dikke voldoende van haar stagebegeleider. "Natasja is enorm leergierig. Ze zet de patiënt op nummer een en dat vinden wij heel belangrijk in de zorg." 

BN'ers in het Ziekenhuis is elke woensdag om 20.30 uur te zien op SBS6. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!