Bridgerton Beeld © Liam Daniel/Netflix

Déze actrice speelt Francesca Bridgerton in seizoen 3

13 mei 2022 11:47

Een nieuw seizoen van 'Bridgerton' betekent ook een hoop nieuwe gezichten. Waar we tot nu toe gewend waren om actrice Ruby Stokes (21) in de rol van Francesca Bridgerton te zien, zal dat in seizoen 3 anders zijn. De Britse actrice Hannah Dodd (26) gaat de rol namelijk van haar overnemen.

"Ondanks haar gereserveerde karakter kan ze zich prima staande houden tijdens sociale evenementen"

Hannah was eerder al te zien in Find Me In Paris, Harlots en Flowers in the Attic: The Origins en speelde de jongere versie van Sienna Miller in Anatomy of a Scandal. Daarnaast speelt ze een grote rol naast Millie Bobby Brown in de film Enola Holmes 2, die in juli op Netflix te zien zal zijn.

Hannah Dodd
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Medewerker Bridgerton spin-off ontslagen na pestgedrag

Ruby was al niet heel vaak in Bridgerton te zien, maar omdat ze de hoofdrol gaat spelen in de Netflix-serie Lockwood & Co heeft ze helemaal geen tijd meer voor de rol. Om deze reden zal Hannah de rol van haar overnemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Makers leggen uit waarom belangrijke scène ontbrak in Bridgerton

Het zou zomaar kunnen betekenen dat we Francesca nu een stuk vaker gaan zien. Francesca is de derde dochter. In het eerste seizoen was ze slechts twee keer te zien, omdat ze ook geruime tijd weg was om piano te leren spelen bij haar tante Winnie in Londen. In seizoen twee was ze in drie afleveringen te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridgerton komt met spin-off over Queen Charlotte

Francesca wordt omschreven als een mysterieus meisje binnen een luidruchtige, extraverte familie. "Ondanks haar gereserveerde karakter kan ze zich prima staande houden tijdens sociale evenementen. Door haar droge humor en pragmatisme komt ze tot haar grote spijt regelmatig in de spotlights te staan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridgerton-actrice bevestigt dat Kate ook in derde seizoen te zien is

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!