Dionne Slagter in De Verraders Beeld © RTL/Videoland

Eerste Verrader moet het veld ruimen: 'Eindelijk'

13 mei 2022 21:40

In 'De Verraders' weten de Getrouwen niet meer waar ze het zoeken moeten. Tot nu toe hebben ze alleen nog maar soortgenoten het spel uit gestuurd. Het wordt toch eens tijd dat er een Verrader uit gaat.

Let op: dit artikel bevat spoilers over De Verraders aflevering 7.

"Ik ben een Verrader"

De ochtend begint meteen rommelig. Iedereen komt namelijk de ontbijtzaal binnenlopen. En dat betekent dat niemand vermoord is. De Getrouwen denken dat de Verraders iemand met een schild hebben willen vermoorden. Jamie Westland roept aan tafel dat hij het schild heeft. Hiermee maakt hij zich meteen onschuldig voor de groep. Maar daar trapt Babette van Veen niet zomaar in. "Dit gaat me weer veel te makkelijk", zegt ze. Ze slaat de reglementen erop na en ziet dat Verraders elkaar kunnen vermoorden, maar met een schild gaat ook een vermoorde Verrader er niet uit. 

Ze neemt Frank Evenblij in vertrouwen. "Ik heb slecht nieuws. (...) Het klopt helemaal niet wat wij denken. Een Verrader mag een Verrader vermoorden." Frank is meteen van slag, maar gaat mee in de ontdekking van Babette. Met dit in zijn achterhoofd ziet hij hoe Jamie en Stefano Keizers een spelletje met hem proberen te spelen in de hoop dat hij op Toine van Peperstraten gaat stemmen. "Ik zie het gebeuren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Esmée en Dionne crashen in De Verraders: 'In shock'

Dan is het tijd voor de ronde tafel en daar begint Verrader Stefano een pleidooi over dat de Getrouwen door moeten gaan. Maar dan zegt hij iets merkwaardigs. "Ik zweer op alles wat me lief is, op m'n moeder, op m'n vader, op m'n geliefde, op m'n broeders en zusters, op m'n vrienden, geluk en m'n succes: ik ben geen Verrader. Ik ben een Getrouwe." Deze leugen legt Stefano geen windeieren. Hij wordt geloofd door Steven Brunswijk en Frank. 

Maar het zijn niet Verraders Stefano en Jamie die onder vuur liggen aan de ronde tafel. Ortál is de gebeten hond. Vorige week ging zij op het nippertje door. Ze probeert haar eigen hachje te redden door Toine verdacht te maken, maar Babette, die het juiste spoor heeft gevonden, gaat er niet in mee. "Ik denk: daar gaan we weer. Straks begint de boel weer te draaien", vertelt ze in haar biecht.

Jamie probeert Ortál nog te redden, maar Babette kapt het af. "Ik denk dat er mensen verdachter zijn", zegt ze over Ortál. Alle Getrouwen schrijven vervolgens ook haar naam op. En dan wordt duidelijk dat de eerste Verrader van dit seizoen het veld moet ruimen. "Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen, behalve dat ik het heel leuk en bizar vond", begint Ortál haar afscheidsspeech. "Ik ben een Verrader." De groep is door het dolle heen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kandidaten De Verraders uit het veld geslagen: 'Hoe kan dit?'

"Eindelijk", roept Steven uit, "wat een lekker gevoel is dat, zeg." Jamie is niet blij. "Ze was er bijna", zegt hij in z'n biecht. Ortál barst in tranen uit. "Ik ben trots. Ik ben ergens opgelucht. Het is zo raar. Ik gun ze echt dat ze er een te pakken hebben. Dat hadden ze wel even nodig", besluit ze. 

Babette licht Steven snel nog even in over haar theorie dat Jamie een Verrader is. Ze merkt namelijk dat Jamie Steven aan zijn kant wil krijgen. "Ik denk dat we worden gefuckt, dat wil je echt niet weten", vertelt Babette hem. Eerder op de dag heeft Frank Dionne Slagter ingelicht over de reglementen die Babette heeft gevonden.

De Verraders zie je elke vrijdag om 20.00 uur op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!