Beeld © RTL/Humberto

Gerard Joling shockeert Humberto met opmerking over Sigrid Kaag

16 mei 2022 11:11

De sfeer sloeg even om tijdens de aflevering van 'Humberto' zondagavond. Terwijl Humberto Tan (56) met Frits Wester (60) de 'poppenkast' van D66 bespreekt - de partij biedt een oud-medewerkster en MeToo-slachtoffer financiële compensatie aan -, valt de mond van de presentator open als Gerard Joling (62) naar Sigrid Kaag (60) uithaalt met het woord 'heks'.

"Gerard Joling, dat kun je niet zeggen"

Dat D66 niet op een stem van Gerard Joling hoeft te rekenen, maakt de zanger duidelijk aan de tafel van Humberto. De zanger is kritisch over het gesprek tussen de presentator en Frits Wester over de MeToo-affaires van partijprominent Frans van Drimmelen, en de manier waarop Sigrid Kaag als lijsttrekker met de situatie omgaat. Wat Gerard betreft pakt Kaag 'haar bezem en vliegt ze een tijdje weg'. "Ze is sowieso al een tijdje over haar houdbaarheidsdatum heen", meent hij. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

D66 betaalt slachtoffer MeToo-affaire schadevergoeding

Humberto weet niet wat hij hoort, maar Gerard is niet te stoppen. "Gerard Joling, dat kun je niet zeggen", zegt de presentator corrigerend. Daarop zegt de zanger: "Moet ik het terugnemen? Want dat doe ik niet. Ik vond het een enige opmerking. Als het een goede bezem is, kan hij niet ver genoeg, maar dat geheel terzijde." De presentator laat Geer niet zo makkelijk wegkomen met zijn uitspraken. Humberto vindt de opmerking 'stereotyperend'. "Je noemt haar niet eens een vrouw, maar een heks."

Ondertussen baalt Frits Wester dat zo'n belangrijk en actueel onderwerp wordt weggelachen door een lullige opmerking. In onderstaande video legt hij nog eens uit waar het momenteel wél om gaat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Joling wil Johan Derksen terug op tv: 'Hij is een held'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!