Protest voor de studio van Vandaag Inside Beeld © RTL Boulevard

Protest voor studio Vandaag Inside: 'Geen bühne voor seksisme'

16 mei 2022 21:12

Voor de studio van het praatprogramma 'Vandaag Inside' is een protest gaande. Een kleine groep mensen protesteert maandagavond tegen de terugkeer van de meningenshow van Johan Derksen (73), René van der Gijp (61) en Wilfred Genee (54).

"Stop die kaars in je eigen aars"

'Geen bühne voor racisme en seksisme', valt onder meer te lezen op de borden en spandoeken die de mensen mee hadden genomen. Ook 'stop die kaars in je eigen aars' en 'rape culture is geen grapje' stond op de borden van de groep mensen. De lokale politie kwam snel ter plaatsen. Zij verzochten de demonstranten weg te gaan.

Eind april werd bekend dat Johan, Wilfred en René per direct stopten met hun werkzaamheden voor Vandaag Inside. Dit was enkele dagen na de ophef die ontstond over de veelbesproken bekentenis van Johan, waarin hij zei een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. De analist nuanceerde dit in de volgende uitzending en stelde dat er geen penetratie had plaatsgevonden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vandaag Inside vandaag terug op televisie na Derksen-rel

Hoewel er al snel geruchten gingen dat het praatprogramma terug zou keren, drukte Johan die geruchten toen de kop in: "Ik ben ermee gestopt en daar laat ik het bij", zei de televisiemaker toen. "Het kan zijn dat er gesprekken zijn, maar die zijn in ieder geval niet met mij." In mei bleek dat Johan niet opstapte vanwege de mediarel, maar omdat het trio geen rugdekking kreeg van Talpa.

Johan beweerde op 11 mei dat het trio weer terugkwam op televisie. Talpa noemde die berichtgeving in eerste instantie 'voorbarig'. Een dag later maakte het productiehuis alsnog de terugkeer van het trio bekend.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Wilfred Genee over terugkeren Vandaag Inside: 'Heel benieuwd'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!