Martien en Erica Meiland in Chateau Bijstand Beeld © SBS

Meilandjes nemen afscheid van 'confronterende' Chateau Bijstand

16 mei 2022 22:19

Het zit erop voor de Meilandjes in 'Chateau Bijstand'. Een bloedchagrijnige Martien, een zuchtende en steunende Erica en een door corona gevelde Maxime: de Meilandjes waren duidelijk toe aan deze allerlaatste aflevering. Maar ze maakten er nog wel een feestje van.

"Ballonnen opblazen? Dat vind ik zonde van mijn air"

In de laatste aflevering van 'Chateau Bijstand' organiseerden Martien, Erica en Maxime een groot evenement in Uithoorn voor alle donateurs van Stichting Babyspullen. Helaas gooide corona voor Maxime roet in het eten en kon zij er niet bij zijn. Ze moest in quarantaine, maar dat concept leken pa en ma niet helemaal te begrijpen volgens kijkers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wie had nou eigenlijk de grootste problemen met Chateau Bijstand?

Corona mocht de pret voor de rest niet deren. Althans, Martien en Erica kibbelden erop los tijdens de voorbereidingen. Slingers ophangen? Prima, aldus Martien, maar: "Ik ga niet ballonnen opblazen. Dat vind ik zonde van mijn air." Ook in de McDrive was 'ie niet te genieten. "BONNETJE", beval hij de medewerker. 

De discobus en daarna het evenement voor de vrijwilligers en donateurs van Stichting Babyspullen was in elk geval een groot succes. Zo regelden de Meilandjes een nieuwe sponsor en haalden ze nog 750 euro binnen met de verkoop van hun auto. Een ABBA-tribute band was de kers op de taart. Het overbodige toefje slagroom kwam volgens kijkers van Martien die We'll Meet Again zong.

Er volgde geen emotioneel afscheid, want de Meilandjes waren hartstikke blij weer terug te kunnen naar hun luxeleventje. Maar confronterend vonden ze het zeker. "Wat ik het meest schrijnend vond, was dat er zo veel baby's, 35 per dag, onder de armoedegrens geboren worden", aldus Erica. "In een rijk land als Nederland is dat wel confronterend vind ik."

Ondanks alle kritiek de afgelopen weken, zijn kijkers positief over het slot van 'Chateau Bijstand'. "Goed gedaan, familie Meiland", klinkt het.

Heeft 'Chateau Bijstand' de Meilandjes dan toch minder schade berokkend dan voorspeld werd?

Je kunt de laatste aflevering van 'Chateau Bijstand' hier terugkijken.

Kritiek op Chateau Bijstand na HLF8: 'Gaat Meilandjes schade opleveren'

08:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!