Bridgerton Beeld © Liam Daniel/Netflix

Liefdesverhaal Penelope en Colin centraal in derde seizoen Bridgerton

17 mei 2022 11:13

Waar veel fans van 'Bridgerton' dachten dat het derde seizoen zou focussen op het liefdesleven van Benedict Bridgerton - net als in de boeken - heeft actrice Nicola Coughlan (35) bevestigd dat haar personage centraal staat in het aankomende seizoen. Het derde seizoen van het kostuumdrama volgt namelijk het liefdesverhaal van Penelope en Colin, die nu al liefkozend 'Polin' worden genoemd.

"Ik denk dat kijkers echt geobsedeerd zullen zijn"

'Net als Lady Whistledown heb ik heel lang een groot geheim gehad', deelde actrice Nicola Coughlan, die Penelope Featherington speelt, met haar volgers. 'Maar ik kan eindelijk vertellen dat Bridgerton seizoen drie om het verhaal van Colin en Penelope gaat.'

'Ik heb dit zo lang geheim moeten houden', vervolgt de actrice in haar Stories. 'Ik kan niet geloven dat het eindelijk bekend is. Ik hoop dat ik Bridgerton-fans trots ga maken. We hebben er veel zin in en kunnen niet wachten tot jullie 'Polins' verhaal kunnen zien.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze actrice speelt Francesca Bridgerton in seizoen 3

"Ik denk dat kijkers echt geobsedeerd zullen zijn", verklapte ze tevens alvast over het vervolg tijdens het Bridgerton For You Consideration-panel in Hollywood. "Ik denk dat boekenfans ook blij zullen zijn."

Na seizoen twee dachten fans dat seizoen drie in het teken zou staan van Benedict Bridgerton, net zoals in de gelijknamige boeken van schrijfster Julia Quinn. In haar derde boek Een vorstelijk aanbod is het namelijk Benedict, gespeeld door acteur Luke Thompson, die de liefde vindt. Nu blijkt dat het anders zit en Netflix niet langer de boekenreeks aanhoudt. Penelope en Colin zijn namelijk pas in het vierde boek aan de beurt.

Een nieuw seizoen van Bridgerton betekent ook een hoop nieuwe gezichten. Waar we tot nu toe gewend waren om de 21-jarige actrice Ruby Stokes in de rol van Francesca Bridgerton te zien, zal dat in seizoen drie anders zijn. De Britse actrice Hannah Dodd (26) gaat de rol namelijk van haar overnemen.

Ruby was al niet heel vaak in Bridgerton te zien, maar omdat ze de hoofdrol gaat spelen in de Netflix-serie Lockwood & Co heeft ze helemaal geen tijd meer voor de rol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Medewerker Bridgerton spin-off ontslagen na pestgedrag

Hannah was eerder al te zien in Find Me In Paris, Harlots en Flowers in the Attic: The Origins en speelde de jongere versie van Sienna Miller in Anatomy of a Scandal. Daarnaast speelt ze een grote rol naast Millie Bobby Brown in de film Enola Holmes 2, die in juli op Netflix te zien zal zijn.

Gelukkig zit het aankomende seizoen ook vol met oude bekenden. Zo kruipt actrice Simone Ashley wederom in de rol van Kate Sharma. Dat vertelde ze onlangs in gesprek met Deadline.

Eric de Munck 'smult' van tweede seizoen Bridgerton

03:19
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede seizoen van Bridgerton verbreekt record

De eerste twee seizoenen van Bridgerton zijn nu te zien bij Netflix. Wanneer het derde seizoen op Netflix zal verschijnen is nog niet bekendgemaakt. Een vierde seizoen is ook al aangekondigd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!