Thijs Zeeman Beeld © RTL

Minderjarige stalker duikt opnieuw op in Zeeman Confronteert

17 mei 2022 22:12

Stalking is een groot probleem in Nederland. Wekelijks gaat Thijs Zeeman (40) in 'Zeeman Confronteert: Stalkers' de confrontatie met de mensen aan die ziekelijke appjes sturen en mensen bedreigen. Deze keer duikt hij in een zaak die eigenlijk al opgelost moest zijn, namelijk de Ameland-zaak.

"Hij kan hier weleens iets mee te maken hebben"

De Ameland-zaak nam vorig seizoen een bizarre wending. Vijf jaar lang terroriseerde een anonieme stalker het gezin van Edward, de rest van zijn familie én de buurt. Noodgedwongen vertrok Edward met zijn gezin naar Ameland om daar een nieuw leven op te bouwen. Het mocht niet baten: het stalken ging onverminderd door. De stalker bleek Edwards jongste zoon te zijn. Daarop werd hij uit huis geplaatst en stopte de stalking.

Maar het balletje is opnieuw aan het rollen geraakt nu moeder Nynke Thijs vertelt dat haar dochter verschrikkelijke berichten ontvangt. Het vriendje van haar dochter is de jongste zoon van Edward: de jongen die door Thijs is aangewezen als de stalker. Eén plus één blijkt ook in dit geval twee te zijn. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bizarre wending verrast kijkers in Zeeman confronteert: stalkers

Nynke vertelt dat haar dochter sinds vorig jaar april wordt gestalkt en bedreigd via berichten. "Wij (de ouders, red.) komen ook voor in de berichtjes. Dat hij ons iets aan wil doen. We worden echt bedreigd", legt ze uit. Ze schrok zich 'wezenloos' toen ze de berichten voor het eerst las. Haar dochter was hartstikke bang. "We zijn gelijk naar de politie gegaan."

De politie kon niks voor het gezin betekenen, maar de stalking ging door. Als Nynke achter de bewuste aflevering van Zeeman Confronteert: Stalkers komt, maakt ze de rekensom. "Hij kan hier weleens iets mee te maken hebben, dat hij hier de hele boel zit op te naaien. De berichtjes... er klopt iets niet. (...) De zoon van Edward zit hier weer achter."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thijs Zeeman betrapt stalker op heterdaad en confronteert hem

De paralellen met de Ameland-zaak zijn opvallend, aldus Thijs. Edward ontkent dat zijn zoon bij deze zaak betrokken is. Ondertussen weigert Nynkes dochter te geloven dat haar vriendje haar stalker is. Ze zet zich af tegen haar moeder en trekt bij het gezin van Edward in op Ameland. 

Als uit het onderzoek blijkt dat de zoon van Edward opnieuw de stalker is, besluiten ze om tot interventie over te gaan. Een minderjarige jongen wil Thijs niet aanspreken, dus gaat hij het gesprek aan met Edward. Hij wil niet geloven dat zijn zoon opnieuw verwikkeld is geraakt in een stalkingszaak en houdt hem nog steeds de hand boven het hoofd. 

De dochter van Nynke is er inmiddels van overtuigd dat haar vriendje de stalker is. Ze heeft de relatie verbroken en woont weer bij haar ouders. De familie hoopt nu eindelijk rust te krijgen. De jongste zoon van Edward is door de politie meegenomen voor een verhoor. Het politieonderzoek loopt nog.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers huiveren door manipulatieve ex in Zeeman confronteert: stalkers

Zeeman Confronteert: Stalkers is iedere dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!