Remco en Lean uit Voor Hetzelfde Geld Beeld © Videoland

Koppel uit Voor Hetzelfde Geld hakt na enorme twijfel knoop door

17 mei 2022 22:52

De eerste aflevering uit het gloednieuwe seizoen van 'Voor Hetzelfde Geld' is van start gegaan. In het programma krijgen stellen te zien welke woning er voor hetzelfde geld mogelijk is ergens anders in Nederland. Hoewel veel mensen dromen van een groot huis in de randstad, moeten de meesten namelijk diep in de buidel tasten om deze droom waar te maken.

"Voor mij zou dit wel een kanshebber kunnen zijn"

In de eerste aflevering gaan ras-Amsterdammer Remco samen met zijn vrouw Lean en hun twee kinderen de uitdaging aan. Het gezin moet met flinke tegenzin de hoofdstad verlaten. Hun huidige appartement begint - met de twee kinderen - namelijk te klein te worden, maar een groter huis kunnen ze in Amsterdam niet betalen. Om deze reden hebben ze Natasja Froger en haar team om hulp gevraagd om hen te helpen hun droomhuis te vinden. 

Het stel heeft wel een aantal voorwaarden. Zo werken ze beide in Amsterdam en willen ze niet verder dan een uur hoeven te reizen naar hun werk. Ook is hun maximale budget 500.000 euro. Voor de kinderen willen Remco en Lean graag een eigen slaapkamer en een dakterras of een tuin. "Het liefst dat je in de middag een zonnetje hebt, zodat je lekker kan barbecueën", voegt Remco hieraan toe. Ook een jachthaventje is een must voor dit stel. Momenteel wonen zij namelijk aan het Sloterplas in Amsterdam en hebben zij een eigen bootje waar ze regelmatig in varen. Wat betreft de locatie zijn ze niet zo moeilijk. 'Tussen Amsterdam en Limburg' vinden Remco en Lean prima. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stads koppel Voor Hetzelfde Geld kan draai niet vinden in Zeeland

Het gezin krijgt vier huizen voorgeschoteld door de makelaars. Het eerste huis ligt in het dorpje Koog aan de Zaan én is vastgeplakt aan Amsterdam. Remco en Lean zijn onder de indruk van het huis. "Voor mij zou dit wel een kanshebber kunnen zijn", vertelt Lean hierover. De vraagprijs van de eerste woning is 425.000 euro. Het tweede huis, in Hippolytushoef, valt ook in de smaak en kost 385.00 euro. Huis nummer drie ligt in Uddel en roept voor Remco nostalgische gevoelens op. "Dit is thuis voor mij", zegt Remco. Ook dit huis was goedgekeurd door het stel en met een vraagprijs van 389.00 euro wist de makelaar hen te verblijden. Het laatste huis is gelegen in Vreeland en omdat dit dichtbij Amsterdam ligt, was ras-Amsterdammer Remco al tevreden. "Je kunt de grachten bijna ruiken. Dat is toch wel een veilig, vertrouwd gevoel." Met een vraagprijs van 475.00 euro, was het voor hen niet lang nadenken. Ze besloten in het laatste huis, in Vreeland, te gaan 'proefwonen'. Hiermee krijgen ze een week de tijd om hun potentiële huis uit te testen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Voor Hetzelfde Geld in de war: 'Dit was niet hun wens'

Na een week proefwonen en lang wikken en wegen besloot het stel toch een bod uit te brengen op het huis in Vreeland. "Die stap durven we wel te zetten. We moeten iets en we willen ook graag iets", vertelt Lean aan Natasja. Na de uitzending zijn ze toch van gedachte veranderd. "Aanvankelijk hadden we het plan om het wel te doen, maar na goed heroverwegen en alle plussen en minnen op een rijtje te hebben gezet, hebben we besloten om het toch niet te doen." Het huis in Vreeland bleek achteraf toch niet aan alle wensen te voldoen en daarom besloot het koppel toch verder te kijken. Ze hebben dan ook niet stilgezeten en hebben een nieuwbouwproject in de Zaanstreek gevonden. "We hebben geluk gehad. We zijn ingeloten", vertelt Lean trots. "We hopen er in 2023 in te kunnen, dus we moeten nog even geduld hebben." En ook de ras-Amsterdammer kan opgelucht ademhalen, want hun nieuwe woning is 'onder het rook van Amsterdam' én 'voldoet aan alles' wat ze zoeken. 

Kijkers van het programma zijn iets minder enthousiast over deze 'plottwist'. Iemand schrijft: 'Toch een deceptie zo.' Een andere kijker schrijft op Twitter: 'Nou mooi. Weekendje weg geweest. Dank voor de tijd.' 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!