Ruben Nicolai Beeld © Jasper Suyk

Even voorstellen: dit zijn de deelnemers van Domino Challenge

18 mei 2022 14:00

Geen legosteentjes deze keer maar... dominosteentjes! Onder toeziend oog van presentator Ruben Nicolai (47) en jurylid Lily Hevesh (24) én met maar liefst twee miljoen dominostenen tot hun beschikking, gaan acht bouwteams vanaf volgende week de strijd met elkaar aan in 'Domino Challenge'. Maak alvast kennis met de duo's.

Met vaste hand, precisie en zelfbeheersing maken ze oogverblindende - maar uiteraard wankelende - creaties, die tijdens het bouwen overeind moeten blijven, maar als ze klaar zijn juist helemaal om moeten vallen.

Team oranje, Arco & Jochem

Arco (20) droomde er vroeger al van om dominobouwer te worden, maar was toen helaas nog te jong voor Domino Day. Jochem (19) is in Zwitserland opgegroeid en heeft daar op school altijd veel met domino gebouwd. Ze vormen samen een goed team, omdat Jochem erg creatief is en Arco veel technisch inzicht heeft.

Arco & Jochem Domino Challenge
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai komt in mei met opvolger LEGO Masters

Team groen, Dennis & Kayleigh

Dennis (20) en Kayleigh (23) hebben elkaar leren kennen tijdens de coronapandemie, toen ze bij de GGD werkten. Dennis heeft tot zijn veertiende veel gedominood en verwacht Kayleigh – die nog helemaal geen domino-ervaring heeft – aan te kunnen steken met zijn enthousiasme en vooral kennis.

Dennis & Kayleigh Domino Challenge

Team zwart, Guido & Jannes

Guido (24) heeft één keer meegebouwd met het Dutch Domino Team. Nu is het tijd om zijn dominoskills verder te ontwikken. Hij houdt vooral van grote sculpturen en spektakel. Jannes' (22) specialiteit is het bouwen van pyramides en 3D-gebouwen. Technische projecten dus, waar hij de creatieve uitspattingen van Guido goed bij kan gebruiken.

Guido & Jannes Domino Challenge
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai versteld van niveau in nieuwe LEGO Masters

Team blauw, Guido & Larry

Larry (29) en Guido (40) zijn zeer ervaren dominobouwers. Guido heeft vroeger vaak meegewerkt aan Domino Day als mechanieken en heeft hier zelfs zijn vrouw ontmoet. Hij weet waar hij op moet letten: goed eten tijdens het bouwen, dan blijven de handen stabiel!

Guido & Larry Domino Challenge

Team rood, Lianne & Remco

Ongeveer vijftien jaar geleden leerden Lianne (30) en Remco (31) elkaar kennen op de atletiekbaan en sindsdien vormen ze een setje. Ze hebben weinig domino-ervaring, maar zijn wel zeer handige klussers. Zo hebben ze bijvoorbeeld een bedrijfsbus omgebouwd tot camper. Deze skills zullen ze goed kunnen gebruiken bij Domino Challenge!

Lianne & Remco Domino Challenge
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai zorgt voor tranen van geluk in De Erfgenaam

Team roze, Marcel & Marie-Claire

Dit duo kent elkaar al uit de tijd van Domino Day, waar Marcel (44) tien en Marie-Claire (40) twee keer hun ‘steentje’ aan hebben bijgedragen. Ze hadden elkaar al twaalf jaar niet gezien, maar dachten direct aan elkaar toen ze de kandidatenoproep voorbij zagen komen. Beiden hebben hun specialiteit: Marie-Claire houdt van het echte, minuscule precisiewerk en Marcel heeft bijvoorbeeld zijn eigen valtechniek bedacht.

Marcel & Marie-Claire Domino Challenge

Team fuchsia, Mitchell & Thomas

Mitchell (28) heeft tot zijn zestiende veel gebouwd en ging zelfs met regelmaat rommelmarkten af op zoek naar goede en goedkope dominostenen. Thomas zit bij het Dutch Domino Team en heeft dus ook veel bouwervaring. Op zijn YouTube-kanaal laat hij zijn dominokunsten zien aan zijn ongeveer 15.000 abonnees.

Mitchell & Thomas Domino Challenge
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thomas en Roy winnen LEGO Masters: 'Winst was zo'n verrassing'

Team geel, Thomas & Wasilja

Thomas (27) en Wasilja (27) kennen elkaar van het Dutch Domino Team. Wasilja is vooral creatief – wat ook zijn werk als creative designer verklaart en Thomas – elektromonteur van beroep – is meer technisch, waarmee ze een perfecte aanvulling vormen op elkaar.

Thomas & Wasilja Domino Challenge

Domino Challenge is vanaf zaterdag 28 mei wekelijks om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!