Beeld © MAX

Realityserie kasteelhoudster Emmy uit Ik Vertrek bijna van start

18 mei 2022 21:56

Het bekendste succesverhaal van 'Ik Vertrek' is die van De Meilandjes, met een eervolle vermelding voor De Scheetjes. Maar daar wordt nog een naam aan toegevoegd. De eigenzinnige kasteelhoudster Emmy Postma, bekend van het laatste seizoen, krijgt namelijk haar eigen realityserie.

Kasteelvrouwe Emmy heeft alle ingrediënten om een kijkcijferhit te worden. Ga er namelijk maar eens aanstaan: met je 62 jaar in korte tijd een vervallen Frans kasteel van drie ton opknappen. En laten we de voice-over van André van Duin niet vergeten. Met zeven slaapkamers en zes hectare grond is er werk aan de winkel voor Emmy.

Haar doel is om een prachtige chambres d’hôtes te maken, maar eenmaal in Frankrijk gaat de bril met roze glazen die haar zakelijke blik vertroebelde al snel af. Het opknappen van het chateau blijkt meer werk te zijn dan verwacht.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Meilandjes dragen eindelijk kasteelsleutel over van Chateau Marillaux

Maar ja, dat is niet het eerste probleem. Dat begint namelijk thuis al. Terwijl Emmy haar spullen pakt om haar droom na te jagen, deelt haar man Rutger, 70 jaar, die wens helemaal niet. Hij verhuist niet mee naar Douzillac, maar blijft achter op zijn woonboot in het Gooi. Daarom staat Emmy er grotendeels alleen voor, terwijl er werk aan de winkel is. Als dat maar goed gaat. 

Emmy deed in 2021 mee aan Ik Vertrek. Daar werd ze al gevolgd op haar grote avontuur. Ondanks de weerstand en twijfels van haar gezin, kocht ze in haar eentje het vervallen chateau. Tijdens het opknappen loopt ze tegen de nodige problemen aan - het pand is nog steeds niet waterdicht -, waarvan we inmiddels weten dat het heerlijke televisie oplevert. Kijk maar naar de familie Meiland. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Karin van de Scheetjes heeft nu een relatie met de broer van Hans

Of het Emmy allemaal gaat lukken, is eind mei wekelijks te zien bij Omroep Max. Kasteelvrouwe Emmy start op dinsdag 31 mei 2022 om 20.30 uur op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!