Dave Roelvink in Beau Beeld © RTL/Videoland

Dave Roelvink emotioneel: 'Moeder in paniek door mijn verslaving'

19 mei 2022 08:24

Dave Roelvink (28) is gisteren emotioneel geworden tijdens zijn gesprek in 'Beau'. De dj en mediapersoonlijkheid vertelde over zijn drank- en drugsverslaving en hoe het zijn familie tot wanhoop dreef.

"Het is altijd moeilijk als ik hierover praat"

Dave Roelvink maakte gisteren bekend dat hij aan drank en drugs verslaafd is geweest. Het ging zover dat hij voor zijn gevoel bijna doodging, zo vertelt hij aan Beau van Erven Dorens. Ook belandde hij in het ziekenhuis en leed de dj aan psychoses door zijn verslaving. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dave Roelvink speelt open kaart over drank- en drugsproblemen: 'Was ver van mezelf verwijderd'

Hoewel hij inzag dat hij zelf de knop om moest draaien, zorgde een geluidsopname van zijn moeder ervoor dat hij tot inkeer kwam. "Op een gegeven moment heeft mijn broertje mij een voice-memo gestuurd. Het is altijd moeilijk als ik hierover praat", begint Dave zijn verhaal. 

"Hij heeft mij een opname gestuurd in een voice-memo waarin ik een gesprek hoor tussen hem en mijn moeder. Dan hoor ik pas hoe mijn moeder er aan toe is door mij. En dat ging zo door merg en been." Die angst van zijn moeder liet Dave niet onberoerd. "Ik dacht dat ik echt doodging van de pijn in mijn lichaam. De paniek hoorde ik."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dave Roelvink doet grote onthulling over drank- en drugsgebruik

 "Toen dacht ik: dit ga ik nooit meer doen. Maar twee dagen later was ik weer aan het gebruiken" onthult hij. Toch besefte Dave toen dat hij verkeerd bezig was. "Dan denk je: ik ben machteloos. Ik heb een ziekte. En dat is wat verslaving is." 

Dave was ten einde raad en vroeg zijn moeder om hulp. "Ik heb mijn moeder gebeld en gezegd: 'Het gaat heel slecht. Ik wil graag dat je nu naar mij toekomt en bij mij slaapt. Als ik morgen wakker word, ga ik direct de kliniek in.' En dat heb ik ruim twee jaar geleden gedaan en ik ben een ander mens geworden."

Bekijk hieronder een fragment in Beau waarin Dave over zijn verslaving spreekt. 

Dave Roelvink openhartig over drank- en drugsverslaving

04:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!